Başkan Gürkan, İlköğretim Haftası Etkinliklerine Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlköğretim Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlköğretim Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte 13-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İlköğretim Haftası programları Niyazi Mısri İlkokulunda gerçekleştiren törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İlköğretim Haftası ve Burası Okul Ey Çocuk adlı şiirler Niyazi Mısri İlkokulu öğrencileri tarafından okundu.

Programda açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, “ Eğitim insana kendi olma şansını tanıyan bir uğraştır. Hayatın her alanında eğitim yapılabilir ancak okul eğitim evidir, yaşam alanıdır. Eğitim ya insanı özgür, bağımsız, şanı yüksek bir toplum halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Bu düşünceden yola çıkarak ülkemizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz. İlköğretim haftamızın ve eğitim öğretim haftamızın öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

2021-2022 eğitim öğretim yılının ve ilköğretim haftasının hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gürkan konuşmasında, “Temennimiz ve dileğimiz uzun bir teneffüs veya tatil olmasın. Pandeminin de asgari düzeye inmesini, bu konuda gerekli hassasiyeti ve titizliği göstererek eğitim ve öğretim hayatımızın inkıtaya uğramamasını temenni ediyorum. Yunus’a sormuşlar siz neysiniz; ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm demiş. Yunus, eğitim ve öğretimi o kadar güzel izah etmiş ki bütün eğitim formasyonunu görenler ancak o kadar anlatabilirler. Yunus şöyle diyor; İlim, ilim etmektir. İlim, kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır. Bizim temennimiz çocuklarımıza öğrettiklerimizi başta kendimiz nefsimizi tatmin etmek, çocuklarımıza öğrettiklerimizi davranış haline getirmek, çocuklarımız öğrendikleriyle başta kendilerine, ailelerine, içinde yaşadıkları topluma, milletimize ve insanlığa hayırlı biri olma şansını vermektir. Eğitim öğretim yılımızın ve ilköğretim haftamızın Malatya’mıza, ülkemize, Malatya’daki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Niyazi Mısri İlkokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Başkan Gürkan, törende yer alan öğrencilerle bir araya geldi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler