Bu Çocuklar Hayata Artı Katıyor

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu ve Malatya İl Müftülüğü işbirliğinde 21 Mart Down Sendromlulur günü dolayısı ile bir program düzenlendi.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda düzenlenen programa Malatya Valisi Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Down Sendromlu çocuklar ile aileleri katıldı. 

Malatya Valisi Aydın Baruş, 21 Mart Down Sendromlular gününün farkındalık günü olduğunu belirterek, çocuklar ve aileleri ile bu günü birlikte geçirmenin çok özel ve anlamlı olduğunu, hayata artı katan bu özel çocuklarımızın eğitim, sosyal, kültür ve sportif alanda var olmaları için ilimizde gayret ve çabalarının olduğunu vurgulayarak, tüm çocuklar gibi bu özel çocuklarında hayatın her alanında olmalarının gerekliliğinden bahsetti.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu uhdesinde bütün engel gruplarına dönük hayatlarını kolaylaştıracak aynı zamanda farkındalık oluşturacak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “ Farklılıklarımız bizleri güçlü kılan en önemli özelliğimizdir. Bizi hayata bağlayan farkımız, farkındalığımız olmalıdır” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ilkım, down sendromu ile ilgili olarak bilgi verdi. Down Sendromu bir evlada sahip olduğunu söyleyen Ilkım, “Bu özel çocuklarımızın farkında olmalıyız” dedi. Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı, dernek olarak kamuoyunda farkındalık uyandıracak çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini söyleyerek, “Bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize ve eşine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Çocuklar ile özel ilgilenen Malatya Valisi Aydın Baruş ve eşi çocuklarla pasta keserek sohbet ettiler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler