Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Sona Erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısının lll. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda Meclis Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısının lll. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda Meclis Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi.  

Mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bir konuşma gerçekleştiren Meclis Başkan Vekili Selim Pilten, “Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen karanlık güçlerin ortaya koymaya çalıştıkları hain darbe kalkışması, önce Allah’ın yardımı ardından Türk Milletinin kararlı duruşu karşısında amacına ulaşamadı. Çünkü o gece karşılarında büyük bir inançla özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için, bedenini adeta siper etmiş bir millet duruyordu. Darbe kalkışması, millet iradesini hiçe saymak, ülkemizi bölmek ve ülkemizde kardeşkanı dökmek bir kaos oluşturmaktı. Erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bir an bile gözünü kırpmayan milletimiz, bu kararlı duruşlarıyla hem Cumhurbaşkanına hem de devletine sahip çıkmıştır. Bu millet tankın karşısına, uçakların altına, mermilerin karşısına göğsünü siper eden şehitlerimizi ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Şanlı tarihimiz ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunanlara milletimizin hiçbir zaman geçit vermediğini anlatan kahramanlık destanları ile doludur. 

15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyoruz. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, AK Parti Grup Sözcüsü Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Bağımsız Meclis Üyesi Murat Alabaş’ta birer konuşma yaparak 15 Temmuz hain darbe girişimini kınadılar. 

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan bazı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının ise 11 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler