Çalık: “Esnafımızın Her Zaman Yanında Olduk”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, pandemi sürecinde esnafa ciddi desteklerin verildiğini, bundan sonra da desteklerin süreceğini söyledi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, pandemi sürecinde esnafa ciddi desteklerin verildiğini, bundan sonra da desteklerin süreceğini söyledi.  
 
Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanlığına yeniden seçilen Orhan Özbek ve Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş’ı ziyaret etti. 
 
Çalık, ilk olarak Malatya Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanlığına yeniden seçilen Orhan Özbek’i ziyaret etti. Milletvekili Çalık ziyarette yaptığı konuşmada, Malatya Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Orhan Özbek’in esnaflığıyla, gülen yüzüyle ve güvenilirliğiyle Malatya’nın takdir ettiği esnaflardan olduğunu ifade etti. 
 
Esnafın Malatya’nın ve Türkiye’nin omurgası olduğunu dile getiren Çalık, “Büyük sanayici ve işadamlarımız amenna ama çarkın dönmesine vesile olan küçük esnafımız, partimizi kurduğumuzda arkamızda sapasağlam durdu. 20 yıldır o duruşu taviz vermeden devam ettiren, Cumhurbaşkanımızın yanında hiç ayrılmayan kıymetli esnafımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile yaptıkları görüşmede, Malatya merkezin yüzde 80’ine doğalgazın verildiğini kaydeden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “İmarı uygun olan yerlerde doğalgazımız var. Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizin dışında Doğanşehir’e, Darende’ye, Akçadağ’a doğalgaz verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ile yaptığımız görüşmeler netice verdi; Hekimhan, Yazıhan ve Kuluncak ilçelerimizde 2022’de doğalgaz yatırım programına alındı, inşallah 2023’te doğalgazı bu ilçelerimize de vermiş olacağız. Diğer ilçelerimizi de programladık.”
 
Milletvekili Çalık, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) sürecinde esnafa ciddi destekler verdiklerine dikkat çekerek, esnafa pandemi döneminde ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirtti. 
 
Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş ve yönetimini ziyaret etti. Olağan Genel Kurulda yeniden başkanlığa seçilen Ramazan Toptaş’ı ve yönetimini tebrik eden Çalık, “Hem kadın kuaförleri hem erkek berberleri hem de fotoğrafçılar, her biri bizim küçük esnafımız olarak kentteki bütün esnafımızla Malatya ekonomisinin yükünü taşıyorlar. Esnaf bizim omurgamız. O nedenle bugüne kadar esnafımıza vermiş olduğumuz destekler, bundan sonra da artarak devam edecek. Özellikle berberler, kuaförler ve güzellik salonları pandemi dönemini çok zorlanarak atlattılar. Sayın Cumhurbaşkanımız, özellikle bu dönemde dükkanları kapalı olan esnafımıza ilk etapta biner lira kira desteği, sonrasında 3 ve 5 bin liralık destekler verildi. Sonrasında da bu destekler art arda devam etti. Pandemi döneminde esnafımıza vermiş olduğumuz destekler can suyu mahiyetinde. O esnada olağanüstü sorunlar yaşamasınlar diye bu destekler verildi. Esnafımızın o güzel yüreği, pandemi döneminde yaşadıkları zorlukları kendi imkanlarını zorlayarak, Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durdular. Esnafımızın Ahi Evran olduğunu bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler