Fendoğlundan Anneler Günü Mesajı

“Sevginin, fedakârlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerimizi unutulmaz duyguların yaşandığı önemli bir gün içerisindeyiz.

“Sevginin, fedakârlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerimizi unutulmaz duyguların yaşandığı önemli bir gün içerisindeyiz.

Toplumların en küçük yapı taşı olan aile, aynı zamanda toplumların karakterlerini de yansıtır. Kadim Türk Tarihi’nin ve Töresinin en önemli hazinesi ailedir. Türk tarihinde Aileden Devlete uzanan bir kültürel hazine yatmaktadır. Binlerce yıllık Türk devlet anlayışı nesiller boyunca aileden devlete intikal ettirilmiştir.

Aileler var oldukça da toplumlar ve devletler var olur. Ailenin varlığı Annenin varlığı ile devam eder.Bu kadim ruhun taşıyıcısı, aktarıcısı ve koruyucusu AİLE; aileyi aile yapan, kuran, koruyan ve yaşatan ise KADINDIR, ANADIR.

Millet olma bilincinin oluşmasında, Milli kültür ve ruhun taşınmasına, tarihi destanların ve kahramanlıkların her anında, bizatihi merkezinde muhakkak  ailenin özelliklede annelerin emeği, fedkarlığı ve duası vardır.

Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi “Türk milletinin içinden çıkan her kahramanı bir anne yetiştirmiştir” ve bu kahramanlardan en büyüğü de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Çocuklarını yetiştirirken her türlü zorluğa göğüs geren, her çilenin üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz, millet olarak en büyük değerlerimizdir.

Fedakarlık, sabır ve güzellik ne demek tarif et deseler şüphesiz hepimizin aklına ilk gelecek Anne’dir.Onlar; bir gün değil hayatları boyunca umudun,şefkatin,merhametin,gücün ve kararlılığın adıdır.

Mübarek Ramazan ayının rahmet dolu ikliminde; Anne ve Babalarımızın hayır dualarını almak bizlerin yegane isteği olmalıdır.

Elleri öpülesi annelerimizi yılın bir gününde değil; hayatımızın her anında hatırlamamız gerekir.

Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz, yüreğindeki sevgisi, merhamet dolu yürekleri ile hayatımız boyunca bizlere yol gösterici olan, dünyanın en yüce görevini yerine getiren başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; Koronavirüs ile mücadelede  alınan tedbirler gereği evlerinden çıkamayan, ziyaret etme olanağı bulamadığımız anneler, sağlık ordusunda görev alan ve milletimizin istikbali için ailelerinden uzak kalan anneler ve tüm annelerimizin Anneler gününü kutluyor ve ellerinden öpüyorum.

Allah onları başımızdan eksik etmesin.”

“SERVETİNİZ ANA BABA DUASI OLSUN.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler