Fırat Edaş, İsg Eğitimlerine Malatya’da Devam Ediyor

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), düzenli olarak gerçekleştirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimleri ile çalışanlarına farkındalık kazandırmaya devam ediyor. İSG uygulamalarıyla fark yaratan şirket, son olarak Malatya’da çalışanlarını Temel İş Güvenliği Kuralları konusunda bilinçlendirdi.

Sorumluluk bölgesi illerde kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Fırat EDAŞ, çalışanlarına yönelik eğitimlerine de hız kesmeden devam ediyor. Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü’nde iş güvenliğine yönelik farkındalığı artırmak ve İSG kültürünü yerleştirmek amacıyla Şirket Müdürü Selman Nair tarafından verilen eğitimde çalışanlar ‘Temel İş Güvenliği Kuralları’ konusunda bilinçlendirildi.  İSG eğitiminde çalışanlar ile işe başlama anından iş bitimine kadar kullanılacak koruyucu ekipmanlar ve iş yerinde alınacak önlemlerle ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı. 

Eğitimde ayrıca, herhangi bir yaralanmaya veya ölümlü kazaya sebep olmadan gerçekleşen riskli ancak hasarsız olaylar için ifade edilen ‘Ramak Kala’nın hayati önemine dikkat çekildi. ‘Ramak Kala’nın iş yerlerinde büyük kazaların habercisi olduğuna dikkat çekildi, böyle bir durumla karşılaşıldığında gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasına, göz ardı edilmeden yönetici ve İSG uzmanlarına bildirilmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı. 

Şirket tarafından verilen eğitimlerle sahada iş kazası risklerinin azaltılmasının yanı sıra, bilgi ile becerileri geliştirilerek çalışanların güven duygularının ve motivasyonlarının artırılması hedefleniyor. Fırat EDAŞ yetkilileri, faaliyet gösterdikleri bölgelerde İSG kültürünü yaygınlaştırmak için nitelikli eğitimlerle çalışanlarını ve alt işverenlerini bilinçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler