Gürkan, Özsan Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Özsan Sanayi Sitesinde esnaflarla bir araya gelerek yeni sanayi sitesiyle ilgili istişarelerde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Özsan Sanayi Sitesinde esnaflarla bir araya gelerek yeni sanayi sitesiyle ilgili istişarelerde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarıyla birlikte,  Malatya’da yapılması planlanan yeni sanayi sitesiyle ilgili istişarelerde bulunmak üzere Özsan Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya geldi. 

Ziyarette yaptığı konuşmada Özsan Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şemsettin Alkan, “Hepimizin amacı yeni yapılacak olan sanayi sitesi. Bu konuyla ilgili başkanımızla sık sık bir araya geldik. Yeni sanayi sitesini bir an önce bitirmemiz lazım. Malatya’da esnafa, sanatkâra yapılacak en büyük hizmet olacaktır. Bu konuda başkanımızın gayretlerini biliyoruz, yakinen de takip ediyoruz. Daha fazla bu konuyla ilgilenmemiz lazım ki sanayi sitemizi bir an önce yapalım” dedi.

Esnafların her zaman çalışmalarında yanlarında olduklarını söyleyen ve teşekkür eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Bizler çıktığımız yolda şehrimiz için Malatya tek yürek mazisine layık istikbale hazırlanıyor diye yola çıktık. Malatya Doğu Anadolu’nun incisi olacak şeklinde bir hedef konulmuştu. Bizler göreve geldikten sonra Malatya, Türkiye’nin yıldızı olacak dedik, Malatya Avrupa’nın yıldızı olacak dedik ve Malatya dünyanın yıldızı olacak dedik. Malatya’da göreve geldiğimizden itibaren her soruna neşter vurduk. Şuanda orta ölçekli sanayi esnafımızın sorunu mevcut sanayinin kifayet etmediğidir. Göreve geldiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu ilettik. Sanayimizin şehrin değişik yerlerine dağılmış. İlk talebim Malatya’da orta ölçekli sanayinin yerinin ihdasının bir an önce yapılması. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri Bakanlar Kuruluna götürdü ve Milli Savunma Bakanımıza Malatya bizim için önemlidir, başkanımızın talebi bizim talebimizdir dedi. Milletvekillerimizle birlikte Milli Savunma Bakanımız ve komutanlarımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında bizlere kışla, sosyal tesis ve yatakhane yapmamızı söylediler ve Malatya’ya döndüğümüzde belirtilen yerlerin ihalesini yaptık ve bitirdik. 1.100 dönüm arazi karşılık olarak aldık. Akabinde 1.850 dönümde meradan ihdas ettik. 

Milletvekillerimiz ve bizler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda bürokratlarımızla ve bakanımızla görüşeceğiz. Yol ve yöntem noktasında hangi usul ve esasa göre yürüteceğimizi belirleyeceğiz. Benim görüşüm burayı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve kooperatifimizle birlikte yürütmektir. İnşallah bakanlıklarımızdan önümüzdeki hafta için görüşmeleri sağlayacağız. Bu konunun neticelendirilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler