İtfaiye Ekipleri Işıklara Takılmadan Olaylara Müdahale Edecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Yeni İtfaiye Merkezi, teknolojik özelliklerine bir yenisini daha ekledi. İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından itfaiye araçlarının olaylara daha hızlı müdahale edilebilmesi için Ulaşım Daire Başkanlığı ile birlikte ortak bir çalışma yapılarak, araçların geçiş güzergâhındaki sinyalizasyon ışıklarının yeşil yanmasına yönelik yeni sistem kuruldu.

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı, vatandaşların can ve mal kaybını önleyebilmek, gerçekleşebilecek olay, kaza, yangın ve acil durumlarda zaman kaybını önlemek ve yaşanmasını istemediğimiz vakalara daha hızlı müdahale edebilmek için yeni sinyalizasyon sistemi kurdu. Vakaları en asgari düzeye indirmek için sinyalizasyon sistemi kuran İtfaiye Daire Başkanlığı sinyalizasyon sistemi bugün itibariyle uygulamaya başladı. İtfaiye aracının olay anına ilk müdahale için merkezden çıktığı anda göndereceği bir sinyalle, aracın geçiş güzergâhındaki sinyalizasyon sistemi, itfaiye aracının istikametine olan yerlerde yeşil ışığa dönerek, kavşaklarda yolu otomatikman açmış olacak. 

“YENİ MERKEZİMİZ TAM DONANIMLI HALE GELDİ”

Yeni sistemi tanıtan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, ’’Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan Bey göreve geldiğinde ilk yaptığı büyük hizmetlerden biri olan Yeni İtfaiye Merkezi’nin hayata geçirilmesi ve hizmete sunulmasıydı. Burada hızlı bir şekilde değerli hemşerilerimize can ve mal güvenliğini sağlayıp onlara hizmet edebilme noktasında itfaiye araçlarının kavşaklarda en hızlı bir şekilde yol alması gerekiyordu. Bunun için Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığımızın yardımı ile itfaiye araçlarının itfaiye binasından çıktığı andan itibaren kavşaktaki bütün ışıkların itfaiye araçlarının geçiş yönüne doğru yeşil yanabilmesi için yeni sistemimizi kurduk. Bugün itibari ile faaliyete geçtik. Yaşanmasını istemediğimiz olumsuz bir durumda araçlarımız sinyalizasyon sistemiyle daha hızlı ve güvenilir bir şekilde müdahale hedefliyoruz. Bu sistemle birlikte Yeni İtfaiye Merkezi’miz tam donanımlı hale geldi.’’ dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler