Kadınlar Şiddete Karşı Tek Ses Oldu

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Şiddete Kadın Gözü İle Çözümler” konulu söyleşi programı düzenledi.

MABESEM Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Selma Çiçek, kadın ve aile alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kadın muhtarlar katıldı.  Programa katılamayan Siyasi Parti ve STK’ların kadın temsilcilerin mesajları söyleşi öncesinde okundu.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Şiddete Kadın Gözü İle Çözümler” konulu söyleşide konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, şiddetle mücadele konusunda eğitimlerin ilkinin ve en önemlisinin aileden başladığını vurguladı. Hafize Gürkan, “Ebeveynler çocukların aynasıdır. Şiddetle büyüyen çocuklar şiddet uygulamayı hak görürler. Bu nedenle çocuklarımıza gerekli eğitimi ilgi ve alakayı göstermeliyiz” dedi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, toplumsal bir yara olan şiddet konusunu her açıdan ele almanın çok önemli olduğunu söyleyerek, bu anlamda toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü ifade etti. Şiddetle mücadele konusunda her kesimin aynı fikirde olduğunu ifade eden Bulut, “Bugün burada ki tablo ile bunu yaşamış olduk. Katılımlarından ve katkılarından dolayı siyasi partilerimizin kadın kolları başkanlarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, aile kurumunun önemine vurgu yaparak, çocukların milli ve manevi değerler bütünlüğünde iyi yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, aileyi korumanın toplumu da koruyacağını söyledi. Pelitoğlu, medya aracılığı ile yayınlanan bazı dizi film ve programların aile kavramının içini boşalttığını belirtti. Bu anlamda bireysel ve toplumsal olarak herkese büyük görevler düştüğünü ifade eden Pelitoğlu, “Kadın – erkek olarak değil, şiddetin her türlüsüne karşı durmamız gerekmektedir” söylemlerine yer verdi.

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Selma Çiçek ise, Türk toplumunda kadının yerinin özel ve önemli olduğunu ifade ederek, tarihte ‘Hatunların’ Han’lar ile birlikte devlet yönetimine katıldıklarını vurguladı. Kadına seçme ve seçilme hakkının birçok Avrupa ülkesinden önce ülkemizde uygulanmaya başladığını söyleyen Çiçek, “Sadece kadına değil canlı- cansız her kesime yönelik şiddetin karşısında durduğumuzu göstermeliyiz. Vicdanlı çocuklar yetiştirerek vicdanlı toplumlar oluşturabiliriz” dedi. Programın sonunda AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve MHP Kadın Kolları Başkanı’na ebru sanatından yapılmış tablo hediye edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler