Kale İlçesi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 2023 yılında ilçelere yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak tüm paydaşların katılımı ile istişare toplantıları düzenleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 2023 yılında ilçelere yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak tüm paydaşların katılımı ile istişare toplantıları düzenleniyor. 

Bu toplantılar kapsamında 10 Ocak 2023 Salı günü Kuluncak ilçesi değerlendirme istişare toplantısının ardından, Kale İlçesi değerlendirme toplantısı da gerçekleştirildi. 

Düzenlenen toplantıya Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Kale AK Parti İlçe Başkanı Abdulvahap Temur,

Kale Belediyesi Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Cemal Noğay, Genel Sekreter yardımcıları ve daire başkanları katıldı. 

Kale ilçesine yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı teşekkür eden AK Parti Kale İlçe Başkanı Abdulvahap Temur, “Kale ilçemize yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin değerlendirilmesi için bir toplantı düzenleyip, bizleri misafir eden Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum.

Bilindiği üzere Kale ilçesi 2021-2022 yılı sezonunda yüzde yüze yakın hizmet aldı.

Tabii büyüklerimizin de dediği gibi ‘evde eksik bitmez’ eksik olanlar hizmetleri çözüme kavuşturmak ve 2023 yılında yapılacak olan hizmetlerle alakalı istişarelerde bulunacağız. Hiçbir hizmeti bizden eksik bırakmayan Belediye Başkanıma ve bütün paydaşlara teşekkür ederim” dedi.  

Kendilerini kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Kale Belediye Başkan Murat Koca, “Geçmiş yıllarda yapılan hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Yol, altyapı, ulaşım ve MASKİ tarafından yapılan yatırımlar ve hizmetler sayesinde ilçemizde ciddi manada sıkıntılar çözülmüştür.

2023 yılı planlamasını da Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın nezdinde yapıyoruz.

Geçmişte ve gelecekte yapılan yatırımları istişare ederek, ileride en iyi hizmetleri, ilçemize kazandırmak adına gerekli adımları atarak, verimli bir toplantıya imza atacağız.

Ev sahipliğinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Kısa bir süre önce Kale İlçesinde göreve başladığını belirten Kaymakam Mustafa Aksoy, “Kısa süre önce Kale’de göreve başladım.

Bu süre içerisinde müşahede ettiğim kadarıyla en küçük köylerimizden en tepedeki köylerimize kadar yol, altyapı çalışmaları ‘dört dörtlük’ denecek kadar güzel bir şekilde ilerliyor.

Öncelikle yapılan hizmetler için teşekkür ediyor, 2023 yılında da aynı özveriyle çalışılacağına inanıyorum” dedi. 

2023 yılı yatırım programının Kale İlçesine hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Gürkan, “Her yıl mutat olarak yaptığımız toplantılar muhaceresi içerisinde bu yılda 2023 yılı programını başlattık. Toplantımıza katkı sunan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. 

Belediye olarak katılımcı belediyecilik temel ilkesi içerisinde yaptığımız ve yapacağımız işlerin ilgili muhataplarıyla muhakkak görüş ve istişare ederek bir mutabakat

sağlandıktan sonra o hizmetin yapılması, yol haritasının belirlenmesi ve yön pusulasının oluşmasına dikkat ediyoruz.

Hizmetlerde bir başarı varsa temelinde yapılan istişareler bulunmaktadır.

2023 yılı programı içerisinde Kale ilçemizde yapılabilecek altyapı ve üstyapı, sulama, ulaşım,

çevre düzenlemeleri ile ilgili yapılacak olan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. 

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şunu ifade ediyoruz bizim birinci projemiz sosyal entegrasyonu sağlamak.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu en üst seviyede temayüz etmesi demektir.

Allah’a şükür bugün Malatya’da bu fotoğrafın içine her kesim ve kesitten 820 bin vatandaşımız kendini hissetmekte.

Bunun oluşturulması çok önemli bir hadisedir. Malatya’ya yüzyılların toplamından daha fazla hizmet ve yatırımlar yapıyoruz.

Hizmet ve yatırımlar noktasında Türkiye’de örnek gösterilen belediyelerden biriyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya ziyaretinde Ankara, İstanbul ve İzmir; belediye hizmetlerini gelin Malatya’da görün ifadesi bunun bir göstergesidir. Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanımız içerisinde bulunan hiçbir kırsal mahallemizde asfaltsız yolumuz bulunmamaktadır.

Atık suların akarsulara karışmadığı, Arıtma tesisleri, çevre düzenlemeleri gibi hizmetlerimizi gerçekleştirdik.

Şehrin ihtiyaçları bitmez eksik ve aksaklıklar da değerlendirilerek giderilecektir.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kale İlçemizde de birçok hizmet gerçekleştirdik.

İlçemizde Büyükşehir uhdesinde olan yollarımızın tamamını asfaltladık. Sosyal ve kültürel anlamda ki çalışmalarımızda devam etmektedir.

2023 yılı değerlendirme toplantımızın Kale İlçemize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.     

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler