Keskin: ”Her Yer Tıklım Tıklım, Bir Tek Küçük Esnafın İşyeri Kapalı”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, bayramdan önce küçük esnafın 2 gün işyerini açması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek beklediklerini bildirerek, “Turizm bölgeleri dolu, oteller dolu, uçaklar dolu, ama küçük esnafın işyeri kapalı. Bu virüs; onlarca metre önünde kuyruk oluşturulan marketlerde değil de, sadece 3-5 müşterinin girebileceği küçük esnafın işyerinde mi yayılıyor?” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, bayramdan önce küçük esnafın 2 gün işyerini açması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek beklediklerini bildirerek, “Turizm bölgeleri dolu, oteller dolu, uçaklar dolu, ama küçük esnafın işyeri kapalı. Bu virüs;  onlarca metre önünde kuyruk oluşturulan marketlerde değil de, sadece 3-5 müşterinin girebileceği küçük esnafın işyerinde mi yayılıyor?” dedi.

 

Keskin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti; “PTT önü dolu, PTT’de kuyruk var, bankalarda kuyruk var, marketlerin önünde kuyruk var, marketlerin içi tıklım tıklım, yollar arabalardan geçilmiyor, trafik yoğunluğu artmış, sokaklar insan dolu, ama bu aziz mübarek günlerde bir tek küçük esnaf kapalı. Marketler 2 üründe indirim yapıyor, 30 üründe bindirim yapıyor.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan, hükümetimizden küçük esnafın işyerlerini bayramdan önce en azından 2 gün açılmasını istiyoruz. Turizm bölgeleri dolu, oteller dolu, uçaklar dolu, ama küçük esnafın işyeri kapalı. Esnaf iş yapacağı bayram arifesinde kapalı. Bu virüs;  onlarca metre önünde kuyruk oluşturulan marketlerde değil de, sadece 3-5 müşterinin girebileceği küçük esnafın işyerinde mi yayılıyor? Bu virüs¸ turizm bölgelerinde değil de, küçük esnafın işyerinde mi geziyor? Manifaturacı, ayakkabıcı, elbiseci, konfeksiyoncu kapalı. Vatandaş çocuğuna bayramlık bir elbise, bayramlık bir ayakkabı alacak, nerede alacak? Dini bayramlarda çocuğunu sevindirmek, hediye almak bizim kültürümüzdür.  Bayram tıraşı olacak, ama berberler ve kuaförler kapalı. Hediyelik çiçek alacak, ama çiçekçi kapalı. Seyyar Pazarcı kapalı, terziler, elektrikçiler, hırdavatçı, nalburiye kapalı, çay ocakları gibi yüzlerce meslek dalına ait işyerleri kapalı. Küçük esnaf da bayram yapmak istiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan küçük esnafın haykırışına olumlu cevap vermesini bekliyoruz. Dini bayramımızda hem esnafımızın yüzünün gülmesi, hem de vatandaşın rahat alışveriş yapabilmesi için 2 gün küçük esnafın işyerini açmasını istiyoruz."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler