Kilo Kontrolü

Yardımcı önerileri incelemeden önce, kilo vermenin anahtarının gün boyunca sürekli olarak yaktığımızdan daha az kalori tüketmemizi sağlamak olduğunu anlamakta fayda var. Sihirli kilo verdiren yiyecekler yoktur.

Yardımcı önerileri incelemeden önce, kilo vermenin anahtarının gün boyunca sürekli olarak yaktığımızdan daha az kalori tüketmemizi sağlamak olduğunu anlamakta fayda var. Sihirli kilo verdiren yiyecekler yoktur.

Sıvı Kalorilerden Kaçının
Sıvı kaloriler arasında meyve suları, alkol, smoothie'ler, shakeler ve alkolsüz içecekler bulunur. Smoothies bol miktarda mikro besin içerirken, aynı zamanda kalori (enerji) ile doludur. Sıvılar, esas olarak ne kadar hızlı sindirildiklerinden dolayı geleneksel katı gıdalar kadar tok hissetmemize neden olmaz.

Büyük Salata Kâseleri
Tabağınızın en az yarısı sebzelerle kaplı olmalıdır. Salata midenizi dolduracak ve sindirimi daha uzun sürecek ve bu nedenle daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayacaktır.

Günde Tempolu 10.000 Adım
Bu, her gün pazarlık edilemez bir minimumdur. Yürümenin faydaları, özellikle spor yapanlar için çok az rapor edilmiştir. Günde en az 10.000 adıma ulaşmak, temiz hava, işe ara verme, daha az ekran başında kalma vb. gibi birçok diğer sağlık davranışıyla bağlantılıdır. Tabii burada kritik olan bir diğer nokta, adımların temposu olacaktır.

Protein Bazlı Kahvaltı
Protein bizi daha uzun süre tok hissettirir. Bu sebeple kilo kaybına yardımcı olması açısından iyi bir besindir.

Süslü Kahveler Yok
Bu, sıvı kalori noktasıyla bağlantılıdır, ancak süslü kahveler şeker, krema, tatlandırıcılar vb. yoluyla pek çok beklenmedik kalori içerebilir.

Her Ana Yemeğin Yanında Bir Bardak Su
Hidrasyon faydalarının yanı sıra, bir bardak su, yemek yerken midenizi doldurmaya yardımcı olur ve aşırı yeme olasılığını azaltır.

Yemek Yerken Yavaşlayın
Yemek yerken bir yarışta olmadığınızın farkında olun. Yemeğinizin tadını çıkarın, iyice çiğneyin ve ağzınız boşalana kadar çatalınızı tekrar doldurmayın.

BURAK DÖNMEZ

ANTRENÖR

Kaynak:www.malatyacadde.com

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler