Malatya Milletvekilleri Mazbatalarını Aldılar

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Malatya’dan milletvekili seçilen adaylar, mazbatalarını Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen törenle aldılar.   

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Malatya’dan milletvekili seçilen adaylar, mazbatalarını Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen törenle aldılar.   

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Malatya’dan seçilen AK Parti, MHP ve CHP milletvekilleri için Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda mazbata töreni düzenlendi. 

AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ve CHP Milletvekili Veli Ağbaba düzenlenen törende mazbatalarını aldılar. 

28 Dönem Malatya Milletvekilleri mazbata töreninin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. 

 

MHP MİLLETVEKİLİNDEN ZİYARET

Ziyaret sırasında konuşan Başkan Gürkan, “MHP Malatya Milletvekilimiz Mehmet Celal Fendoğlu’na 28. Dönem Milletvekilliğinde Malatya’mıza ve Ülkemize güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Geçtiğimiz dönemde Cumhur İttifakı olarak birlikte çalıştık. İnşallah bu dönemde de çok güzel hizmetleri birlikte yapacağımıza inanıyorum. Milletvekilliğinin kendisine, ailesine, Malatya’mıza ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen mazbata töreninde ilk olarak mazbatasını alan MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu Başkan Gürkan’ı ziyareti sarısında yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya’da birçok eksikliğin giderilmesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin var oluşu bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Deprem sürecinde de bunu gördük. Yaptıkları hizmetlerle başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Malatya’nın sorunlarını el birliğiyle çözmeye gayret edeceğiz. Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak ve bize iletilen Malatya’nın sorunlarını çözüme kavuşturmak için gerek mecliste gerek bakanlık düzeyinde çalışacağız. Bizleri destekleyen Malatyalı hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin” şeklinde konuştu. 

 

CHP MİLLETVEKİLİNDEN ZİYARET

Malatya Büyükşehir Belediyesine ev sahipliği yaptığı için teşekkürlerinin ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ederim. Bir seçim süreci geçti. Malatya için acı ve yıkıcı bir seçim süreciydi. Seçim sürecimiz deprem yaralarını sarmakla geçti. Öncelikle tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İş yerlerini ve evlerini kaybeden vatandaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 6 Şubat depreminde 50 bini aşkın vatandaşlarımız hayatını kaybettiler. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını hissettiğimizi söylemek istiyorum. Seçim kampanyası yaparken buna özen göstermeye çalıştık. Şatafattan uzak bir yas havasında seçim çalışmalarımızı sürdürdük. 

Ben tekrardan ev sahipliği için hem Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ederim hem de bugün mazbatamızı aldığımız Seçim Kurulu Üyelerimize, mahkeme başkanımıza çok teşekkür ederim. Umarım kısa sürede Malatya’daki yaralarımız sarılır, Malatya tekrar ayağa kalkar. ‘Dünyanın en güzel şehri’ diye tabir ettiğimiz Malatya’da hep beraber yaşamaya devam ederiz” dedi.  

28. Dönem Milletvekilliği görevinde Ağbaba’ya başarılar dileyen Başkan Gürkan “Bugün İl Seçim Kurulunun almış olduğu karar muharecesi içerisinde Meclis Salonumuzda seçilen milletvekillerimizin mazbatalarının verilmesi noktasında bir değerlendirme yaptık. Sabah 11.30’da Milliyetçi Hareket Partili Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu mazbatasını aldı. Kendilerine hayırlı olsun ve başarı dileklerinde bulunduk. Akabinde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba mazbatasını aldı. Öncelikle mazbatasını alan 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya başarılar diliyorum” dedi.  

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN ZİYARET

AK Partili Milletvekillerine hayırlı olsun temennilerinden bulunan Başkan Gürkan, “Bugün saat 16.00’da AK Parti Milletvekillerimizin mazbata törenini gerçekleştirdik ve kendilerini belediyenizde ağırlıyoruz. Ben milletvekillerimize 28. Yasama Döneminde başarılı hizmetler yapmalarını temenni ediyorum. Şimdiye kadar milletvekillerimiz Malatya’da birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’ya hizmet etme noktasında söz konusu Malatya olduğunda çalışmalarında büyük bir irada kararlığı gösterdiler. İnşallah 28. Dönem Milletvekilliğinde de hem ülkemize yapacakları hizmetler açısından hem de Malatya’mıza yapacakları hizmetler açısından büyük gayret ve çaba göstereceklerine inanıyorum. Ben tekrar mazbatalarının ve milletvekilliği görevlerinin başta kendilerine, ailelerine, Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Malatya’nın yaralarının sarılması noktasında çalışmaları yürüttüklerini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Başkanıma, milletvekili arkadaşlarımıza, il başkanımıza, il teşkilatımıza seçimin güvenli bir şekilde yürütülmesi noktasında YSK’da görev alan hakim arkadaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Malatyalı hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Oy versin vermesin özellikle Malatya’nın geleceği noktasında Malatya’ya sahip çıkarak, iline gelip oy kullanan bütün hemşerilerime de parti gözetmeksizin teşekkür ediyoruz. Çünkü biz deprem geçirmiş bir iliz. Bu noktada duyarlı davranan vatandaşlarımıza ve vatandaşlık görevini yapan bütün hemşerilerimize tekraren teşekkür ederim” diye konuştu. 

Malatya’ya hizmet etme noktasında gayret göstereceklerini dile getiren AK Parti Milletvekili İhsan Koca, “28. Dönem seçimlerinin ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu dönemde milletvekili olarak hem şehrimize hem de ülkemize hayırlı hizmetler yapmak nasip olur. Zor bir süreç yaşıyoruz, zor bir dönem yaşıyoruz. Sadece Malatya değil birçok şehrimiz aynı durumda. Şehrimizin yeniden imarı, inşası ve ihyası için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bizlere bu desteği veren hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte hizmet yolunda gayret göstereceğiz” dedi.

Yeni dönemin Malatya’ya hayırlar getirmesini temenni eden AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “28. Dönem seçimlerinin vatanımıza, devletimize, milletimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Malatyalı hemşerilerime gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Demokratik bir ortamda geçen ve demokrasinin unsurlarıyla taçlanan bu seçim döneminde çok değerli hemşerilerimizin hem katkıları hem de duruşları takdire şayan.  İnşallah ismi hayırla anılanlardan olacağız” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler