Malatya’dan Sel Bölgesine Yardım Malzemesi Gönderildi

11 Ağustos 2021 tarihinde etkili olan yağış sonrasında sel afetinin yaşandığı Batı Karadeniz bölgesine Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İHH’nın organizasyonu sonrasında toplanan 3 tır dolusu yardım bölgede bulunan vatandaşlara gönderildi.

11 Ağustos 2021 tarihinde etkili olan yağış sonrasında sel afetinin yaşandığı Batı Karadeniz bölgesine Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İHH’nın organizasyonu sonrasında toplanan 3 tır dolusu yardım bölgede bulunan vatandaşlara gönderildi. 

Yardım tırlarının sel bölgesine gönderilmesi nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Genel Sekreter Cemal Nogay ile İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Deri, Genel Sekreter Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri ve Daire Başkanları katıldı. 

VALİMİZE VE BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Program sırasında bir konuşma gerçekleştiren İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, “Farabi Medinetül Fazıl’da şehirlerin bir ruhunun olduğundan bahsediyor. Bizim şansımız o ruhu yaşayan bir Valimizin, Belediye Başkanlarımızın ve yöneticilerimizin olması. Sadece şehrin imarı değil darda olan insanların dertleriyle dertlenen yöneticileri görmek çalışmalarımızı daha da şevkle yapmamızı sağlıyor. Malatya Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin kapılarının bize açık olması insani yardım noktasında sürekli istişare halinde olmamız çalışmalarımız sırasında bizleri rahatlatmakta. Bundan dolayı Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha memleketimize bu tür felaketleri göstermesin” şeklinde konuştu. 

YARDIMLARIMIZIN BÖLGEYE SAĞ SALİM ULAŞMASINI DİLİYORUM

İHH ile birlikte çok güzel çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Batı Karadeniz’de sel felaketi sonrası mağdur olan kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Malatya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve İHH ile birlikte toplanan 3 tır dolusu yardım bugün sel felaketi yaşanan bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Ülkemizin değişik bölgelerinde meydana gelen sel felaketinde, yangın felaketinde hayatlarını kaybeden ve bu ülkenin milli birlik ve beraberliği için canını feda eden büyüt şehitlerimizi rahmet, minnet yad ediyorum. Gazilerimize Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Temennimiz ve dileğimiz odur ki Ülkemizin bu tür afetlerden uzak olması ve insanımızın daha huzurlu bir şekilde yaşamasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bugün yola çıkacak olan yardım tırlarımızın da emanetleri yerlerine sağ salim ulaştırmalarını diliyorum” dedi. 

AFETLERE KARŞI HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’de yaptığı konuşmada, “Üzerinde yaşamış olduğumuz coğrafya dünyanın en güzel coğrafya parçalarından birisi. En eski yerleşim yerleri bu ülkede. Ancak bir takım dezavantajları da var bunu bilmemiz lazım. Birincisi deprem kuşağındayız. Hazırlıklı olmalıyız, özellikle bu konuyu titizlikle takip edip kimsenin canının yanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. İkincisi artık günümüzde çevre ile ilgili yapılan hatalardan dolayı bir takım çevre felaketlerinin meydana gelmesi olağan hale geldi. İnsanoğlu dengeyi bozuyor tabiat insanoğlundan intikam alıyor. Yangınlar meydana geldi ve Allah’a hamd olsun Bakanlıklar üzerine düşeni yaptı. Belediyelerimiz Türkiye’nin en ücra köşelerinden araçlar göndererek yangınlara müdahale konusunda ellerinden geleni yaptılar. Hep birlikte o kötülüklerin üstesinden geldik. Bugün belki Valimizin, Başkanımızın hiç görmediği yerlere buradan yardım toplayıp göndermek bizim için ulvi bir duygu. Allah razı olsun kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

4 TIR YARDIM BÖLGEYE GÖNDERİLİYOR

11 Ağustos tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde büyük bir sel felaketinin meydana geldiğini belirten Malatya Valisi Aydın Baruş ise yaptığı konuşmada, “Batı Karadeniz bölgemizde büyük bir sel felaketi yaşandı. Sel felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Dileğimiz odur ki böyle felaketler bir daha yaşanmasın. Memleketimiz, vatandaşlarımız zor durumda kalmasın. Sayın Bakanımızın da ifade ettiği doğal afetlere her zaman hazırlıklı olunmalı ve tedbirleri almalı afet olduğu zamanda kenetlenerek afet bölgesine yurdumuzun dört bir tarafından yardımları ulaştırmalıyız. Bu hem insani bir vazifedir hem de kardeşlik hukukunun gerektirdiği bir vazifedir. Malatya bugün kardeşlik hukukunun gerektirdiği bu vazifeyi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor. Valiliğimizin koordinesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yardımlarıyla İHH Malatya Şubemizin çalışmalarıyla 3 yardım tırını bugün Sinop ilimize gönderiyoruz. İnşallah yarın sabahta 1 tır olmak üzere toplam 4 tır yardımı bölgeye ulaştırmış olacağız” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek yardım tırları sel bölgesine uğurlandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler