Rektör Karabulut’tan Ramazan Ayı Mesajı

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ramazan ayın nedeniyle yayınladığı mesajında Ramazan ayının, İslâm âlemine ve dünyaya sağlık, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederek, “İçinde yaşadığımız bu zor dönemde oruç ibadetinin bize sunacağı kazanımlar, Koronavirüs ile mücadele noktasında başarı düzeyinin en üst düzeye çıkmasına da imkân sağlayacaktır.” dedi.

 

 

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti: “Müslümanlar için bir ibadet, arınma ve sıhhat bulma fırsatı olan on bir ayın sultanı Ramazan’a bir kez daha kavuşmuş olmanın sevincini yaşıyoruz. Mukaddes kitabımızda “bin aydan daha hayırlı” olduğu belirtilen Kadir Gecesini içerisinde barından bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını, İslâm âlemine ve dünyaya sağlık, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.

 

Yüce Rabbimizin Müslümanlara farz kıldığı Ramazan orucunun vücudu dinlendirdiğini, bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı direnci arttırdığını, insanı hem bedenen hem de ruhen temizleyip daha güçlü kıldığını biliyoruz. Dolayısıyla, içinde yaşadığımız bu zor dönemde oruç ibadetinin bize sunacağı kazanımlar, Koronavirüs ile mücadele noktasında başarı düzeyinin en üst düzeye çıkmasına da imkân sağlayacaktır. Bu bakımdan, aynı zamanda bir iyilik, merhamet, şefkat ve hayırseverlik zamanı olan Ramazan ayının en mükemmel biçimde ihya edileceğine inanıyorum.

 

Bir kez daha oruç ayına kavuşabilmiş olmanın heyecanının Ramazan Bayramı sevinciyle taçlanmasını diliyor, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu coğrafyamızın bütün afet ve kötülüklerden halâs olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

 

Maddî ve manevî bakımdan şifa bulmuş olarak sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde Ramazan Bayramı’nda buluşabilme, sarılabilme ve hasret giderebilmeyi, daha da önemlisi insanlıkça bu zor dönemi geride bırakmış olabilmeyi diliyorum.

 

Evde kalın, sağlıkla kalın, umutla kalın lütfen…

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler