Sümer Park'a Üretici Pazar'ı Kuruluyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer park içerisinde bulunan 14 dükkânın tadilatını tamamlayarak üretici ile vatandaşı buluşturacak ‘Üretici Pazarı’ projesini hayata geçiriyor. 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından çalışmaların tamamlandığı 14 dükkâna bazı ilçeler ilçeleriyle özdeşleşmiş ürünlerini getirerek teşhir ve satışına başladı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinin girişimleri sonucunda kurulan “Üretici Pazarı”, üreticimizi ve tüketicimizi aracısız bir şekilde bir araya getiriyor. Malatya ili sınırları içerisinde üretilen her ürünün yer alabileceği ve ilçelerin kendi kültürlerini tanıtabilecekleri bir etkileşim alanı yapılan çalışmalar sonucunda Malatya’ya kazandırılmış olacak.

Her ilçe, kendisine tahsis edilmiş yaklaşık 15 -20 m2 kapalı ve açık satış ve teşhir alanlarında kendi sınırları içerisinde üretmiş oldukları tarımsal ürünleri, el işleri ve işlenmiş gıda gibi ürünlerini vatandaşlarımızın beğenisine sunmuş olacaklar.

‘Üretici Pazarı’ projesi üretici ve tüketicileri bir araya getiren ve bire bir ilişkiye dayalı olan bu model Malatya ilimize ve üreticimize değer katacaktır. Üretici pazarının kurulması, üreticilerimizin ellerinde çıkan bu ürünlerin kıymetinde karşılık bulmasına, tüketicinin nitelikli yerel ürünlere ulaşım kolaylığına ve kır-kent arasındaki kültürel ve sosyal etkileşimin sağlanmasına hizmet edecektir.

Haftanın 7 günü hizmet verecek ‘Üretici Pazarı’ ürünlerin satışı ve teşhiri dışında söz konusu pazar alanında yer ayrılmış etkinlik alanının varlığı ile ilçelerin kendi kültürlerini etkinliklerle tanıtabilmelerine imkân tanıyacaktır.

‘Üretici Pazarı’ diğer ilçelerinde pazarda yerlerini almaları ile birlikte tam anlamışla hizmete geçerek vatandaşların hizmetine girmiş olacaktır. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler