Vali Aydın Baruş Doğanşehir’de Kurum Yetkilileri ve Muhtarları Bir Araya Getirdi

Vali Aydın Baruş, Doğanşehir ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu, tarımsal sulama ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili ilçenin yaşam kalitesini arttırmak, Devletimizin sağladığı imkânlarla halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için yapılacak çalışmalar üzerinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Aydın Baruş, Doğanşehir ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu, tarımsal sulama ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili ilçenin yaşam kalitesini arttırmak, Devletimizin sağladığı imkânlarla halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için yapılacak çalışmalar üzerinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Doğanşehir İlçesinde İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, İlçe Belediye Başkanı Durali Zelyurt ve Kurum Müdürleri tarafından karşılanan Vali Aydın Baruş, Turgut Özal Üniversitesi Vahap Küçük Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantı öncesi yaptığı konuşmada, “Bugün ilimizin en büyük ilçesi diyebileceğimiz Doğanşehir‘de bulunmaktan, sizlerle bir arada olmaktan ve sizlerle karşılıklı olarak Doğanşehir’in, Doğanşehir insanının gündemini konuşmaktan duyduğum sevinci ifade etmek istiyorum. Doğanşehir ilçemiz her geçen gün gelişiyor, vatandaşımızın refahını artırmaya yönelik yatırımlarla güzelleşiyor ve inşallah önümüzdeki süreçte de Doğanşehir örnek bir ilçe haline gelecek, mahalleleri ile birlikte Doğanşehir’imizin kalkınması hepimizi mutlu ediyor” dedi.

Sözlerine devam eden Vali Baruş, “Bu çerçevede sizlerinde bunda büyük katkıları var. Çünkü sizler mahalle muhtarları olarak vatandaşımızın bire bir içerisinde olan onlarla birlikte yaşayan insanlar olarak biz idarecilere, yerel yönetime, belediyeye çok önemli yardımlarda bulunuyorsunuz. Halkımızın gündemini takip etmede en büyük yardımcımız sesiniz değerli muhtarlarımız bunu her zaman söylüyoruz. Önemli olan ve hepimizin amacı hep birlik halinde, beraberce ve mahallelerimizde huzur ve sükunu koruyarak, vatandaşlarımızla hep beraber olarak, ülkemizin birlik, beraberliğine   katkıda bulunmak. Dolayısıyla mahalle muhtarlarımız toplumun önderleri olarak bulundukları mahallede daima ortamı huzurlu hale getirecek tavırlarda olan, insanlar arasında arabulucu olan ve herhangi bir huzursuzluk baş gösterdiğinde onu çözmek üzere irade üstlenen ve topluma öncülük eden insanlar demektir. Mahalle muhtarlarımızın bu yardımını bilerek bizlerde Doğanşehir’in kalkınması için sizlerle birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Bugünkü toplantı da bu çalışmaların neticelerinden birisi, basamaklarından birisi. Öncelikle Doğanşehir’imizde devam eden çalışmalarla ilgili olarak bugün toplantıdan sonra da Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan, Başkan Yardımcımızdan bilgi alacağız, yatırımları yerinde göreceğiz. Bildiğiniz gibi şu anda İlçe Devlet Hastanemiz artık son aşamaya gelmiş durumda inşallah 100 Yataklı Devlet Hastanesini yakın zamanda hizmete açacağız. Örnek bir hastanedir, şu ana kadar ilçelerimizde yapılan en büyük hastanedir. Doğanşehir bunu hak ediyor. Bu vesileyle bu yatırımın Doğanşehir’e gelmesine öncülük eden ve bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında çok büyük rolü olan rahmetli Belediye Başkanımız Vahap Küçük’ü de buradan rahmet ve minnetle anıyorum. Doğanşehir’e kazandırdığı eserler gerçekten çok büyük, Allah rahmet eylesin inşallah onun bıraktığı yerden yerine gelen Belediye Başkanımız, yerel yöneticilerimiz de bu çalışmaları azimle sürdürürler ve Doğanşehir’imiz çok daha güzel eserlere kavuşur. Diğer taraftan Çığlık mahallemizde devam eden bir okul inşaatımız var inşallah o yatırımı da yerinde göreceğiz. Diğer yandan mahallelerimizde de bitirilen okul inşaatlarımız var, bunlarla birlikte Doğanşehir eğitimi çok daha iyi bir seviyeye kavuşacak, çocuklarımız daha güzel fiziki imkânlara sahip olarak gelecek hayallerini çok daha sağlam temeller üzerine inşa edecekler. Eğitim konusu çok önemli, mahallelerimizde bu farkındalığı oluşturalım ve çocuklarımızın mutlaka okullarına düzenli devam etmeleri ve eğitimlerini güzel bir şekilde alarak ülkemizin geleceğine, Malatya’nın geleceğine, Doğanşehir’in geleceğine hizmet etmeleri için onlara güzel fırsatlar sunalım.

Farkındalığının Arttırılması Konusunda Sizlerden Destek Bekliyoruz

Diğer önemli bir konumuz sağlık biliyorsunuz. COVID-19 salgını ile mücadelemiz sürüyor. Bildiğiniz gibi çok zor zamanlar yaşadık. Hastalığın yaygınlaştığı süreçlerde sizlerin de yardımıyla halkımızı bilinçlendirmek için çalışmalar yaptık. Şu andaki durum itibari ile yine ilimizde ve Doğanşehir ilçemizde vaka sayıları artışa geçti. Yazın insanlarımızın daha rahat ortamlarda bir araya gelmesi, bayram ziyaretleri ve düğünler vesilesiyle kalabalık ortamların oluşması nedeniyle bu bulaşıcılık arttı. Bu konuda tekrar vatandaşımızın farkındalığının arttırılması, dikkatinin çekilmesi noktasında sizlerden destek bekliyoruz, mahallelerimizde lütfen vatandaşlarımızı uyaralım. 

Temel Kural Maske, Mesafe ve Temizlik

Özellikle insanların bir araya geldiği ortamlarda toplu ortamlarda mutlaka maske kullanmamız gerekiyor. Kişi kendi tarlasında iken değil de çarşıya pazara çıktığımızda ve diğer kalabalık mekanlarda bu hususa kesinlikle dikkat etmemiz gerekiyor. Gerek düğünlerde gerek taziye durumlarında maske ve mesafe kurallarına uyulmasını sağlamak muhtarlarımızın vazifesi. 

Salgınla Baş Etmenin Tek Anahtarı Aşı

Her gün illerin aşılama durumu da haritalandırma şeklinde Sağlık Bakanımız tarafından açıklanıyor. Şu anda ilimizin Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyleyebiliriz. Birinci doz aşılamada şu anda Malatya yaklaşık %64 civarında. Buda Türkiye ortalamasının biraz altında. Doğanşehir İlçemiz %62 civarında. Aşılama çalışmaları çok büyük önem taşıyor. Şu anda salgını durdurmanın, salgınla baş etmenin ve normal hayata dönmenin tek anahtarı aşı. Dolayısıyla aşılama konusunda sizin farkındalığınız çok önemli. Buna inanmanız lazım, vatandaşımız arasında çok değişik dedikodular yaymaya çalışanlar, insanların dikkatini başka yöne çekmeye çalışanlar var buna dikkat etmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere bütün devlet yetkileri ve bizler aşımızı olduk ve aşılama sayesinde ülkemizin birçok ilinde salgının yayılımı daha düşük seyrediyor. Dolayısıyla şu anda salgını durdurmanın en büyük en etkili yolu olan aşılamayı mutlaka artırmamız gerekiyor. Yanlış düşüncelerden insanları men etmemiz gerekiyor. Lütfen sizlerden toplumun önderleri olarak beklentimiz budur. Vatandaşlar arasında bu tür haber ve dedikodular yaymaya çalışanlara izin vermeyelim ve vatandaşımıza şunu söyleyelim; ‘Eğer biz aşımızı zamanında yaptırmazsak zararı sadece kendimize değil çevremizdeki insanlara da oluyor’

Vaka sayılarının artışı ile birlikte yoğun bakıma düşen insan sayımızda artmaya başladı ve maalesef hayatını kaybeden insan sayımızda artmaya başladı. Bu kayıpların hesabını aşı yaptırmayanlar veremezler. Özellikle gençlerimizin aşılama oranı düşük ve onların aktif bir yaşam sürmeleri, toplum içerisinde çok da hareketli olmaları nedeniyle bu hastalığın yayılımına ciddi etki ediyorlar. Bu noktada gençlerimizin dikkatini çekelim. Önümüzdeki günlerde il genelinde bir kampanyamız olacak ve bunu ilçelerimize de duyuracağız. Sağlık Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Valiliğimiz koordinasyonunda gençlerimizi aşıya teşvik için bir kampanyamız olacak. Gençlerimizin dikkatlerini çekersek inşallah bu aşılama oranlarını bir an önce arttırırız ve salgının yayılma tehlikesini en aza indirgeriz. Sonbahar geliyor, kapalı mekanlara gireceğiz aşı olmadan bu kapalı mekanlardaki yapacağımız toplantılar, bir araya gelmeler ilerde ciddi problemlere sebep olacak. Hayatımızı normal olarak devam ettirmek için aşılama oranlarını çok daha üst düzeylere çıkarmamız gerektiğini buradan söylemek istiyorum.

Bugünkü toplantıya katılarak mahallelerimizin problemlerini sorunlarını bizlerle paylaştığınız için ve burada aktaracağız hususlarda bizlere yardımcı olduğunuz için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu ilçeye hizmeti geçen başta Vahap Küçük Belediye Başkanımız olmak üzere hayatını kaybeden tüm büyüklerimizi rahmetle anıyoruz ve yine şu anda ilçemize hizmet edenlere ve sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda Kurum müdürleri sırayla kürsüye gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirme yapmalarının ardından Mahalle Muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.

Toplantı sonunda Muhtarlar Vali Baruş’u ilçelerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek böyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirmiş olmasından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Muhtarlarla yapılan toplantı sonrası Vali Baruş, ilçede yapımı devam eden kamu yatırımlarını yerinde inceledi. Yapımı devam eden ve yakın zamanda faaliyete geçmesi beklenen 100 Yataklı Devlet Hastanesi, tadilatı bitmek üzere olan Aile Destek Merkezi ve Çığlık Mahallesinde yapımı devam eden İlk ve Ortaokulunda incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş burada yetkililerden bilgi aldı. İlçe merkezindeki incelemeleri esnasında vatandaşlarla da bol bol sohbet eden Vali Baruş, vatandaşların istek ve taleplerini de dinledi.

İncelemelerin ardından Vali Baruş, Şanlıurfa İli Siverek İlçesinde 2015 yılında bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Polis Memuru Serdar Toprak ve Kuzey Irak’ta 2021 yılında Pençe-Yıldırım Operasyonunda yaralanarak gazi olan Astsubay Hasan Basri Mişe’nin ailelerini ziyaret eden Vali Baruş, şehit ve gazimizin aileleri ile bir süre sohbet etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler