Vali Baruş 66. Dönem Pancar Alım Törenine Katıldı

Malatya Şeker Fabrikası, 66. dönem pancar alımına düzenlenen törenle başladı.

Malatya Şeker Fabrikası, 66. dönem pancar alımına düzenlenen törenle başladı.

Açılış törenine; Vali Aydın Baruş, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum ve daire amirleri ile çiftçiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti.

Şeker Fabrikasının 66. dönem pancar alımına ilişkin yapılan konuşmaların ardından söz alan Vali Baruş; “2020 yılında gurur duyacağımız bir birincilik aldık, Malatya şeker fabrikası olarak. Verimlilik açısından 14 fabrika arasında en verimli üretim yapan fabrika seçildi. Üretim sürecinde emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Şeker pancarı üretiminin artması hem çiftçilerimiz için hem de hayvancılarımız için önemli, bu anlamda geçen yıl gerçekleşen rekor düzeydeki üretimin bu yıl tekrarlanmasını arzu ediyoruz. Bu yıl kuraklık nedeniyle üretimin azalacak olması, fabrikamızda üretilecek şeker miktarının azalacak olmasının ön görüldüğünü söyledi arkadaşlarımız. Bu yılki üretimin hem kaliteli hem de verimli olarak gerçekleşerek 58 bin ton öngörülen miktardan daha fazla olmasını ümit ediyoruz" dedi.

66. dönem pancar alım kampanyası kurdele kesimiyle başladı ve Şeker Fabrikasına pancar getiren ilk üç çiftçimize hediyeler verildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler