Vali Baruş, Doğanyol İlçesinde Muhtarlarla Toplantı Düzenledi

Vali Aydın Baruş, Doğanyol ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili ilçenin yaşam kalitesini arttırmak, Devletimizin sağladığı imkânlarla halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için yapılacak çalışmalar üzerinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Aydın Baruş, Doğanyol ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili ilçenin yaşam kalitesini arttırmak, Devletimizin sağladığı imkânlarla halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için yapılacak çalışmalar üzerinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Doğanyol İlçesinde İlçe Kaymakamı Hüseyin Demirkol, İlçe Belediye Başkanı Hakan Bay ve Kurum Müdürleri tarafından karşılanan Vali Aydın Baruş, Belediye Konferans salonuna geçti.

  

Toplantı öncesi Vali Baruş yaptığı konuşmada, “Öncelikle şu sevincimi paylaşmak istiyorum. Doğanyol'a her geldiğinde Doğanyol'u değişiyor görmek beni mutlu ediyor. 24 Ocak depremi acı bir vesile oldu, Doğanyol’lu hemşerilerimiz çok sıkıntılar yaşadı ancak Doğanyol açısından güzel bir ufuk açtı. Doğanyol ilçesine yapılan yatırımlar için öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza çok çok teşekkür ediyorum ve bu yatırımların gelmesi için Malatya Milletvekillerimiz çok büyük çaba sarf ettiler. 

 

Önemli olan buradaki insanlarımızın mutluluğu. İlçe Kaymakamımız, İlçe Belediye Başkanımız buradaki vatandaşımızı mutlu etmek için ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Bizlerde katkı vermek için, onlara yol açmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. 

 

Biliyorsunuz depremden sonra tespitler yapıldı. Tespit süreci biraz uzun sürdü. Çünkü kanunlardan kaynaklanan bazı süreçler var. Onların beklenmesi gerekiyor askı süreleri, itiraz sureleri derken depremden bu yana Doğanyol genelinde 457 hak sahibimiz var. Bunlardan 255'i merkezde 202'si de kırsalda. Bunun yanında kentsel dönüşüme alınan alanlarda eklenirse bu rakam 477 olacak. Merkezde 353 konut inşa ediliyor. Tabiri caizse Doğanyol merkezi yenilenmiş oluyor. Gökçe de 124 konut, köy konutu anlamında da 70 konutun yapımına başlandı.  Kırsal alanda sizler de takdir edersiniz ki ulaşım ve arazi şartları sebebiyle biraz ağır gidiyor işler.  Özellikle ulaşım sıkıntısının giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyemizle birlikte bunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz.   

 

Depreme dayanıklı olmayan konut istemiyoruz. Buralar deprem bölgesi, yarın hangi afetin, hangi depremin yaşanacağını bilemiyoruz. Bu nedenle dayanıklı binalar inşa etmemiz lazım, güvenli binalar inşa etmemiz lazım. Bu noktada siz değerli muhtarlarımız şimdiye kadar gereken yardımları bizlere yaptınız, katkıda bulundunuz bunun için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki kış mevsiminde artık çaresiz durumda kalan vatandaşımız olmasın, hep birlikte sizlerin de yardımıyla bunu sağlayalım diyoruz. Biz Doğanyol ilçemizin gelişmesini ve güzel bir görünüme sahip olmasını, buraya gelen insanların da bir ilçeye geldiğini, her türlü imkâna ulaşabildiğini görmesini istiyoruz. Bu noktada evlerimizde bittiği zaman birkaç ay içerisinde buradaki manzara tamamen değişecek. Devlet Hastanesi inşaatımız devam ediyor. Yolumuzun en kısa sürede ilçenin girişine kadar olan bağlantı kesimi bitecek. Diğer yandan tarımsal açıdan Doğanyol’un geliştiğine şahit olmak bizi mutlu ediyor. Diğer taraftan da hem ilimizi hem bütün ilçelerimizi eğitim bakımından iyi olanaklara kavuşturmak için çalışıyoruz. Her geçen gün Malatya’mızın başarısını arttırmak için de elimizden gerekli gayreti sarf ediyoruz. Evlatlarımız okusunlar, tahsillerini yapsınlar ve hem kendi geleceklerini, hem ailelerinin geleceklerini, ülkelerinin geleceklerini aydınlatsınlar. Hep birlikte bu duygu ve düşüncelerle Malatya’mızı, Ülkemizi daha ileriye taşımak bizlere nasip olur” dedi.

 

Toplantıda Kurum müdürleri sırayla kürsüye gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirme yapmalarının ardından Mahalle Muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İlçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.

 

Toplantının ardından Vali Baruş, ilçede yapımı devam eden devlet yatırımlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İlk olarak Doğanyol Devlet Hastanesi inşaatını, sonrasında Doğanyol merkez mahallelerinde devam eden Yeniden Yapılanma/Kentsel Dönüşüm TOKİ İnşaat alanını, yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesinde yapımı devam eden TOKİ İnşaat alanlarını inceleyen Vali Baruş son olarak 1992 yılında Hakkâri İlinde Şehit olan Piyade Muhafız Eri Mustafa Demir’in ailesini ziyaret ederek şehidimizin ailesi ile bir süre sohbet etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler