Vali Baruş : Malatya'da Okul Sorunu Kalmayacak

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ziyaretinde konuşan Vali Aydın Baruş yaklaşık 2 yıl sonra Malatya’nın fiziki anlamda okul probleminin kalmayacağını söyledi.

Malatya Valisi Aydın Baruş Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti. Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karşılanan Vali Baruş, burada yaptığı konuşmada yaklaşık 2 yıl sonra Malatya’nın fiziki anlamda okul probleminin kalmayacağını söyledi. Ziyaret için teşekkür eden MGC başkanı Vahap Güner; "Yaklaşık 3 yıldır Malatya'mızda görev yapan sayın valimize görevinde başarılar" temennisinde bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin kentin en köklü kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Vali Baruş, pandemi nedeniyle daha önce gerçekleştirmeyi düşündükleri ziyareti bugün gerçekleştirdiklerini ifade ederek,” Basın camiamızı biz ayrılmaz bir parçamız olarak kabul ediyoruz, idare olarak. Malatya Gazeteciler (MGC) çok köklü bir kurum olması münasebetiyle Malatya’ya önemli hizmetler veriyor. Bu noktada vatandaşların dertlerini, sorunlarını kamuoyu gündemine getirmede, idareyi bunlarda haberdar etmede elimiz, kulağımız mesafesinde. Şimdiye kadar basınla çok fazla bir araya gelemedik. Pandemi koşuları hepimizi etkiledi ama basın mensubu arkadaşlarımız 24 saat görevlerinin başında bunu biliyoruz zaten. Basın mensuplarının çalışmaları bizim açımızdan büyük değer taşıyor. Gündeme getirilen konularda eksiklerimizi görüyoruz, yapılması gereken çalışmaları değerlendiriyoruz. Malatya’da basın hayatı canlı bir hayat. Bunu basından görüyoruz zaten. Kamuoyu gündemini oluşturulması noktasında arkadaşlarımızın bu değerleri çabaları için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

OKUL SORUNU KALMAYACAK

Malatya'da 2 yıl içerisinde tüm eksik olan okulların tamamlanacağını ifade eden Baruş; "24 Ocak 2020 depreminden sonra bazı okullarda hasarlar oluştu, bazı okullarımızı da boşaltmak zorunda kaldık. Şuanda 70 civarında okulumuz yeniden yapım programına alındı. İlk ve ortaokullar il yatırım programında, liseler devlet yatırım programında. Bu okulların yapımı konusunda da bir kısmı TOKİ tarafından yapılıyor. Diğer taraftan il yatırım programında ihale ettiğimiz okullarımız var. Proje çalışmaları devam eden okullarımız var. Yine depremden sonra da yoğun bir şekilde çaba sarf eden hayırseverlerimiz tarafında da yapılan okullar var. Elazığ yolunda Mehmet Ali Aydınlar tarafından yaptırılan bir okulumuz var. Okulun fen lisesi olarak eğitim öğretime açılması konusunda mutabakata vardık. Sadece okul binası değil, orası aynı zamanda bir kampus. Orası Fen Lisesi eğitim kampusu olacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyetlerini yürütecek.   Malatya'da fen lisesi, birde Fetih Gemuhluoğlu fen lisesi var. Fetih Gemuhluoğlu fen lisesini oraya taşımayı planlıyoruz. Malatya'da hayırseverlerden tarafından yaptırılan okulların önümüzdeki dönemlerde 20'ye yaklaşabileceğini söyleyebilirim. Yapılacak çalışmalarla inşallah 2 yıl içerisinde Malatya'nın fiziki anlamda okul probleminin kalmayacağını söyleyebiliriz. İlimizde anaokulu sayısının ciddi bir şekilde arttırılması söz konusu. Bizde Milli Eğitim bakanlığımıza 50 anaokulu talebimizi gönderdik. İnşallah önümüzdeki dönemde 50 anaokulu Malatya'ya kazandırılacak.İki yıl sonra Malatya’da okul sorunu kalmayacak" diye konuştu. 

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Geçtiğimiz günlerde  Malatya Aile sosyal Politikalar il müdürlüğünde gündeme gelen bir çalışanın uyuşturucu madde bulundurmasına yönelik gelişmeler ile ilgili soruyu yanıtlayan Vali Baruş;  "Aile ve sosyal hizmetler bakanımızda talimatıyla idari soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili idari soruşturma müfettiş tarafından yapıldı. Müfettiş bildiğim kadarıyla rapor hazırlıyor. Onun hazırladığı rapor çerçevesinde gerekli işlemler yapılacaktır. Ayrıca burada yakalanan şahısta tutuklu biliyorsunuz. Cumhuriyet başsavcılığımız gerekli soruşturma işlemlerini yürütüyor. Meselenin her hangi bir şekilde suiistimal edilmesi açıkta bir nokta bırakılması söz konusu değil." dedi.

"LİSE OLAMAZ"

Malatya merkezinde bulunan 'Kız meslek lisesi' olarak bilinen binanın onarım proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Baruş; "Orayla ilgili büyükşehir belediyemizin kültür eserleriyle ilgi çalışma yapan bir bürosu var. Onlar şuanda proje çalışmalarını devam ettiriyorlar.  Orası bildiğinizi gibi tescilli bir yapı. O kulumuzun onarımını hazırlanan proje kapsamında inşallah yaptıracağız. Yine eğitim, öğretimde kullanacağız orayı. Okulun kapasitesi küçük. Bizim düşüncemize göre orayı ilk okul olarak kullanmak üzere planlıyoruz. Hafize Özal kız meslek lisesinin yapımı da başka bir yerde. Orası kız meslek lisesi kapasitemizi alabilecek bir okul değil." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler