AK Partili Çalık: CHP, Atatürk’ün partisi olmaktan çıktı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “CHP, Atatürk'ün partisi olmaktan çıktı, millete hakaret eden, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yol yürüyen, milli iradeye saygı duymayan bir hale gelince ayrılıklar başladı” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya İnönü Caddesindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Çalık, burada bir gazetecinin “Muharrem İnce’nin istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine yaşanan istifanın en iyi değerlendirmesini CHP tabanının yapacağını, bir partinin içişlerinin kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, “CHP denince eskiden akla yasaklar, yoksulluklar ve iç çekişmeler gelirdi. Şimdilerde akıllara gazeteciye yandaş, sanatçıya yalaka, hakimlere çete, orduya satılık diyen bir parti geliyor. Yine akıllara devletin temel kurumlarını bir bir itibarsızlaştırma kampanyası yürüten, siyaset kurumunun meşru zeminini yok etmeye çalışan, kendisinden farklı düşünenleri ötekileştiren ve tahkir eden, milletin değerlerine hakaretler eden ve tek vaatleri Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek olan bir parti geliyor. Atatürk'ün partisi olmaktan çıkan, milliyetçilikten, ulusalcılıktan uzak olan, vatandaşa hizmet gibi bir dertleri olmayan, söylem ve eylemleriyle HDP gibi davranan CHP’de, demek ki öyle büyük rahatsızlıklar yaşanıyormuş ki yıllarca bu partide siyaset yapmış isimler çok sert sözlerle istifaları sunup yollarını ayırıyorlar” dedi. 
 
“CHP, kendi iç hizipleşmeleriyle meşgul olan bir partidir”
 
Çalık, “CHP ve diğer muhalefet partileri rant ve çıkar hesaplarıyla, milletin değerlerine hakaretlerle günleri geçirip dursun bizim ülkemiz ve milletimiz için daha yapacak çok işimiz var. Onlar siyasetin ülke için eser üretmek, millete hizmet etmek olduğunu, oturdukları makamların milletin emaneti olduğunu, aslında milli iradenin önemini bir türlü benimseyemediler. Zaten CHP Genel Başkanı her seçimde, “Geldik, geliyoruz, geldik geliyoruz” diyor. 15 seçim geçti hala gelecek. Bu millet 71 yıldır CHP’yi tek başına iktidara taşımadı. Şimdilerde ise hem CHP’nin üye sayısı düşüyor, hem de partililer yeni bir yol ayrımına girmiş durumdalar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, başından beri birtakım kendi iç hizipleşmeleriyle meşgul olan bir partidir” diye konuştu. Çalık ile esnaf ziyaretinde karşılaşan Malatyalı bir yaşlı teyze ise konuşmasında, CHP tarihinde benzin, ilaç, hastane, tüp gibi yokluklar kuyruğunun olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı hizmetlerden dolayı her daim dua ettiğini belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler