Başkan Güder, 81 İlden Malatya’ya Gelen Gençlerle Buluştu

Genç Stratejik Araştırmalar Derneği (GENÇSAD) tarafından ‘Bölgesel Kalkınmaya Gençlik Katılım Zirvesi’ düzenlendi. 81 ilden gençlerin katıldığı zirvede ağırlıklı olarak gençlerin sorunları masaya yatırıldı. Ramada Otel’de düzenlenen zirveye; AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Koçyiğit, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, GENÇSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Can ve çok sayıda genç katılımcı katıldı. 

BAŞKAN GÜDER, KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Düzenlenen zirveye konuşmacı olan katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçeye yapılan yatırımlarda gençleri ayrı bir noktaya koyduklarını belirtti. ‘Milletlerin yetiştirilmiş gençleri varsa, bu milletler hep uzun ömürlü olurlar’ sloganıyla ilçedeki gençlik yatırımlarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Güder, gençler için hazırladıkları Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesi, Voleybol, Basketbol ve Halı saha projesi ve mini basketbol sahası projesini de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttüklerinin altını çizdi.

CAN: “GENÇLERİMİZ FİKİRLERİNİ BEYAN ETTİLER”

Projenin ana temasından bahsederek konuşmalarına başlayan GENÇSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Can, “Türkiye’nin geleceğine katkı sunmak isteyen, Türkiye’nin geleceği için çaba gösteren ve Türkiye’nin kalkınma hedefleri ile ilgili fikirlerini beyan etmek isteyen gençleri böyle bir projede bir araya getirme düşüncesi projemizin ana temasıdır. Gençlerin düşüncelerinin farklı yaklaşımlarının dikkate alınması yine bu projenin Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan bölge eğitim toplantılarında en çok konuşulan başlıklar arasında yer almıştır.Şüphesiz siyasette, dış politika da, ekonomide, savunmada, yerli ve milli teknolojide daha güçlü bir Türkiye olma yolunda hızla ilerlerken aynı zamanda insan haklarında, mülteci haklarında, kadın haklarında, kalkınma hedeflerinde ciddi bir hizmet kat ederek dünyaya örnek tecdit bir ülke konumuna doğru ilerliyoruz. Gençlik hatları alanında da yine aynı örneği tecdit edici bir reform içerisine girebilecektir. Düzenlenen zirvenin güzel sonuçlar doğuracağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. 

YOĞUNLU: “BÖLGEMİZİN BÜYÜK VE ÖNEMLİ KISMINI GENÇLER OLUŞTURUYOR”

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “2014-2023 yılları arasında yaptığımız bölge planımızın Cumhurbaşkanımızın onaylamasının ardından gençlerimiz tarafından farklı yöntemler kullanılarak incelenmesi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Ajans tüm faaliyetlerini bölge planı içeriğinde geliştiriyor. Bizim bölgemizin büyük ve önemli kısmını gençler oluşturuyor. Ülkemizin de genç nüfusu fazla.  Gençlerimizin planlama ile ilgili bölgesel gelişmeyle ilgili bir projeye dahil olmaları, bu kavramlarla ilgili çalışmalar yapmaları, bizim ajans olarak değer verdiğimiz bir proje ile paydaş olma anlamına geliyordu. Bölgesel gelişme ulusal anlamda her ülkenin kalkınma hedefleri oluyor. Rekabet etmek ve ulusal hedeflere ulaşmak için mutlaka farklı bölgelerinizin de aynı ölçüde gelişmesi gerekiyor” Şeklinde konuştu.  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler