Başkan Gürkan’ın Kurban Bayramı Mesajı

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Aziz milletimizin her ferdi bu mübarek günlerde paylaşma ve dayanışmada cömertliğini bir kez daha sergileyecek“ dedi.

Başkan Gürkan mesajında şu görüşlere yer verdi:

 

Bayramlar,  birlik ve beraberlik içinde yaşamanın anlam ve değerinin kuvvetlendiği, kırgınlıkların giderilip barış ve hoşgörü gibi değerlerin ön plana taşındığı, büyük - küçük herkesin ortak paydada buluştuğu özel günlerdir.

 

Yardımlaşmayı ve dayanışmayı güçlendiren, sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan bayramlar, huzur ve coşku kaynağıdır. İslam dinimizde yakınlaşma, teslimiyet ve sadakati ifade eden Kurban Bayramı özel bir yere sahiptir. Bu nedenle kurban kaynaştırır, paylaştırır, kurban zenginle fakiri kucaklaştırır. 

 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirmiş olduğumuz depremler sonrasında binlerce vatandaşımızı kaybetmenin hüznü içerisinde Kurban Bayramı’nı bu yıl buruk bir şekilde kutlayacağız. Yaraların sarılması noktasında devlet-millet el ele vererek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip bu zor günlerin üstesinden de hep birlikte geleceğiz. Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nı başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını dileyerek en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde, ailenizle birlikte bir bayram geçirmenizi içtenlikle diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler