Batı Kolektörü Tamamlanıyor

Batı Kolektörü ve Kanalizasyon Hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Mehmet Mert, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Batı Kolektörü ve Kanalizasyon hattının zamanında tamamlanması için 5 ekip oluşturuldu. İşin sonuna geldik” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’nın Batı Bölgesini atıklardan kurtarmaya yönelik yapılan en büyük yatırımlardan birisi olan Batı Kolektörü ve Kanalizasyon Hattı çalışmalarının yüzde 90’lık kısmı tamamlandı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Batı Kolektörü ve Kanalizasyon Hattı çalışmaları hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Süleyman Şahin, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımız hızla ilerliyor. Şu an da projemiz yaklaşık 36 kilometreydi. Bunun sayın başkanımıza verdiğimiz söz kısmında bin 800 metrelik hattımız kaldı. Olağanüstü bir iklim koşulları olmazsa Kasım ayının sonunda Yeşilyurt (Çırmıhtı) merkezimizin atık sularını Batı Kolektörlerimize kavuşturmuş olacağız. Bu çalışmada bizlere her türlü maddi desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, her zaman yanımızda olan ekip çalışmamıza sürekli destek veren MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert’e teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ‘Akarsulara atık sular karışmayacak’ sözünü hatırlatan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ise, “Batı Kolektöründeyiz ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Daire başkanımızın da söylediği gibi ay sonunda inşallah bağlantıyı yapacağız dedik. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a taahhüdümüz o. Zor arazi şartlarına rağmen hızla ilerliyoruz. Sürekli kayaların içerisinde çalışma yapıyoruz. Hat güzergahında ilerleyebilmek için önce yol yapıyoruz, ardından hat yapıyoruz. Aynı zamanda Beylerderesinin bu kısmında ileride Yeşilyurt Belediyemizin de kullanabileceği bir yol aksı ortaya çıkarıyoruz. Çalışmaların sonuna geldik. Zor şartlara rağmen olağanüstü emek veren müteahhit firmamıza, tüm ekip arkadaşlarımıza, kontrol ekibimize, daire başkanımıza diğer destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hedefimiz işi yapmak olduktan sonra gördüğünüz gibi hiçbir yer dayanmıyor.  Bunun en zor örneği de Batı Kolektörüdür. Yıllardır burası yapılmamış. Yapılmama sebebi de ortada. Çok zor ve maliyetli bir proje. Yaklaşık bin 800 metrelik bir yol kısmı bitmek üzere. Döşeme kısmı da 5 ekip halinde devam ediyorlar.  İnşallah bu ayın sonunda bu hat bağlanmış olacak. Tüm emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler