Binlerce Malatyalı Kortej Yürüyüşüne Ve Fener Alayına Katıldı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kernek Meydanında toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte, Türk bayrakları, meşaleler eşliğinde kortej yürüyüşü ve fener alayı yapıldı. Kernek Meydanında başlayan kortej yürüyüşüne Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve 2. Ordu Bölge Bando Takımı, marşlarla eşlik etti. Kernek Meydanı Kanalboyu güzergâhını takip eden binlerce vatandaş coşkuyla Millet Bahçesine kadar yürüdü. 

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl dönümü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından havai fişek gösterisi yapıldı. Havai fişek gösterisini izleyen grup daha sonrasında Millet Bahçesine doğru yürüdü. Millet Bahçesinde toplanan binlerce Malatyalı, Mehteran Takımı ve 2. Ordu Bölge Bando Takımının hazırladığı konseri dinledi. Vatandaşlar, söylenen marşlara eşlik etti ve Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü coşkulu bir şekilde kutladı. Düzenlenen konser sona erdikten sonra Başkan Gürkan, Millet Bahçesinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim sergisini gezdi. Ayrıca Başkan Gürkan resim yarışmasında ödül alan öğrencilere hediyelerini takdim etti. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kortej ve fener alayına katılan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Gürkan, etkinliğe katılan çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler