Çalık “Türkiye, Kovid-19 Süreciyle Sağlıklı Bir Şekilde Mücadele Ediyor”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Kovid-19 sürecini uluslararası bağlantılarımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler var, orada da görüyorum ki Türkiye, bütün dünya devletlerinin deve dişi gibi dünyanın jandarması olan ülkelerin baş edemediği kovid-19 sürecinde çok daha sağlıklı bir şekilde mücadele ediyor” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında kovid-19 sürecinde büyük bir özveriyle çalışan Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk ile birlikte sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Ziyarette konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya, Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü günden itibaren erken vaka görülen illerden bir tanesiydi. İl Sağlık Müdürü Recep Bentli hocamızla birlikte ilk günden itibaren takiplerini yaptık. Birinci vakanın görüldüğü andan itibaren alınan tedbirler çok kıymetliydi. Pandemi hastanesi olmamız, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nin karantina hastanesi olarak ilan edilmesi, Cumhurbaşkanımızın liderliği ve Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda Bilim Kurulu üyelerimizin önerileriyle hem sosyal sorumluluk açısından almamız gereken tedbirleri aldık hem sağlıkçılar olarak yapılması gereken bütün işleri yaptık. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz, teknisyenlerimiz, güvenlikçilerimiz, hizmetlilerimiz bütün sağlıkçılar olarak cephede koronaya karşı mücadele eden askerler gibiydik. Ben bu kahraman askerlerin hep birini ayrı ayrı kutluyorum. Malatya’nın gelmiş olduğu nokta vaka sayısı açısından çok ciddi bir ilerleme var. Şuanda günlük 600 civarında test yapılmış, vaka sayımızın da azaldığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Çalık, normalleşme sürecinde vatandaşların dikkat etmeleri gereken hususlara değinerek, “‘Normalleşme sürecine girdik’ dediğimiz bir dönemde vaka sayısının azalıyor olması artmayacağının garantisini göstermez. Normalleşmeye başladığımız dönemde hepimizin çok hassasiyet göstererek, vaka sayısının artmamasını sağlamak için birincisi evde kalmamız, ikincisi maske takmamız, üçüncüsü sosyal mesafeyi korumamız gerektiğini çok net ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kovid-19 süreciyle sağlıklı bir şekilde mücadele ettiğini dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gururla söylemeyelim ki Türkiye birçok krizle karşı karşıya kaldı ve biz artık krizleri yöneten ülke olduk. Koronadan çok kısa bir süre önce deprem yaşadık. Depremdeki kriz yönetimimiz, cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve Malatya’daki bürokratlarımızla birlikte çok önemli bir süreçti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan bin kere gurur duydum. Şimdi kovid-19 sürecini uluslararası bağlantılarımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler var, orada da görüyorum ki Türkiye, bütün dünya devletlerinin deve dişi gibi dünyanın jandarması olan ülkelerin baş edemediği kovid-19 sürecinde çok daha sağlıklı bir şekilde mücadele ediyor. Bu noktada liderin, Cumhurbaşkanımızın varlığı çok önemli. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte etkin, hızlı karar alma ve çözüm üretme noktasındaki kararlılığı çok önemli. Sağlık Bakanımızın ilk günden itibaren gösterdiği performans, vatandaş nezdinde bırakmış olduğu güven ve benim kahraman sağlık ordum… Türkiye’de bu sağlık ordusunun başkomutanı Cumhurbaşkanımız ve arkasından Sağlık Bakanımız geliyor.”

Çalık, Türkiye’nin sağlıkta büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını, bu alandaki yatırımların devam ettiğini belirterek, “Sağlıktaki yatırımlarımız kovid süreciyle birlikte devam ediyor. İlçe hastanelerimizle, Battalgazi Devlet Hastanemizin inşaatı devam ediyor. Hiç aralık vermeden devam ettiriyoruz. Yüzde 25 tamamlandı. 2021 sonu itibariyle de hastanemizi milletimizin hizmetine sunacağız. Doğanyol Devlet Hastanemizin ihalesi yapıldı, Allah nasip ederse onu da 2021 itibariyle hizmete açacağız. Son olarak Arapgir’de bir devlet hastanesi yapmıştık. Bu devlet hastanemizin hemen yanında eski devlet hastanesinin yerine yeni bir hastanemizi inşa ediyoruz. Bununla ilgili ihale süreçleri tamamlandı. Sözleşmesi yapılacak, Allah nasip ederse Arapgir’imizdeki merkezimizde hemşehrilerimizin hizmetinde olacak” diye konuştu.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ise “Malatya’da 42 sağlıkçımız bu hastalıktan etkilendi. Allah’a şükür şuan hepsinin tedavisi tamamlandı ve negatifleşti. Çok şükür bu konuda ciddi bir sıkıntı yaşamadık. 16-17 Nisan’dan sonra vaka sayımızda ciddi bir düşüş oldu ama kesinlikle bitmedi. Ortalama günlük 2-3 pozitif vaka saptıyoruz. Şuanda 18 hastanede yatan hastamız var. 2’de yoğun bakımda hastamız var” dedi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk de süreçle ilgili “3 bin 500 civarı polikliniklerimize başvuru oldu. 194 hastayı biz burada takip ettik. 30-40 hastamızın yoğun bakım ihtiyacı oldu. 14 hastayı kaybettik. Üzüldüğümüz anlar oldu ancak iki kez kalbi durup, tekrar hayata dönen ve şuan taburcu aşamasına getirdiğimiz hastamızda oldu” açıklamasında bulundu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hemşirelerin Dünya Hemşireler Günü’nü kutladı ve çiçek takdim etti.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında daha sonra Malatya Avni Kiğılı Kız İmam Hatip Lisesi'nde Kızılay, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyası etkinliğine katıldı. Kan veren vatandaşlarla bir süre görüşen Çalık, “Kan sürekli ihtiyaçtır. Kullanılan tek seferlik steril malzemelerle güvenle kan verebilirsiniz” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler