Çınar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100.Yılını Kutladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhuriyet, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvesidir. Cumhuriyetin ilanıyla Türk milletinin istiklali ebedileşmiş, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmıştır.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhuriyet, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvesidir. Cumhuriyetin ilanıyla Türk milletinin istiklali ebedileşmiş, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmıştır.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Liderliğinde 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetin 100’ncü Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Yazılı mesajında, Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümünü, büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarını ifade eden Başkan Çınar kutlama mesajında, “Cumhuriyet; en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesini zaferle neticelendiren milletimizin, şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 

Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda her türlü imkânsızlıklara rağmen çok ağır bedellerle kurulan Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır.

Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek; güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ve güçlü diplomasisi ile yarınlara umutla yürüyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet hiç şüphe yok ki; geleceğimizin de en büyük güvencesidir.

Yeşilyurt Belediyesi olarak ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100’ncü yılına atıfta bulunarak ilçe genelinde hizmete sunduğumuz 100 yatırımla birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Türkiye Yüzyılına hazırlanıyoruz. Ülkemiz için, vatanımız için, şehrimiz için, ilçemiz için dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz.

Birbirine kenetlenmiş büyük Türk milletimizin verdiği destansı mücadelenin sonucu kurulan Cumhuriyetimizin 100’ncü yaşı kutlu olsun. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler