Cumhuriyet Bayramı Resmi Geçit Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 98. yılı kutlamaları kapsamında, Malatya Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 98. yılı kutlamaları kapsamında, Malatya Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.

Valilik Makam Odası'nda düzenlenen törende; Vali Aydın Baruş tebrikleri kabul etti. Törene 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, kurum müdürleri, askeri erkân, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet Bayramı resmi geçit töreni İnönü Kapalı Çarşısı önünde il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tören aracı ile halkı selamladı.

2. Ordu Bölge Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanımızın mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemi hakkında konuşan Vali Aydın Baruş; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98 inci yıldönümüne erişmenin coşku ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. 

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisince Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923, Milletimizin Anadolu topraklarındaki bin yıllık tarihinin dönüm noktasıdır. 

1071 yılında atamız Alparslan’ın Bu benim kefenimdir” diyerek beyaz elbisesini giydiği ve askerleriyle birlikte ölüme meydan okuyarak Malazgirt Meydan Savaşı’nda kazandığı kutlu zaferle milletimize açılan Anadolu toprakları o günden beri bizlere ebedi yurt olmuştur.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler