Derme Deresi’nde Çevre Düzenlemesi Başladı

Battalgazi Belediyesi, çevreyolu altı olarak tabir edilen bölgenin gelişimi açısından büyük önem arz eden ve 1.etabında Islah çalışmaları tamamlanan Derme Deresi Rekreasyon Alanı Projesi’nde, teraslama ve zemin düzeltme çalışmalarını başlattı

Battalgazi’deki bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak için kolları sıvayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, seçim vaatlerinden bir tanesi olan Derme Deresi Rekreasyon Alanı Projesi’nin 1.etabında, çevre düzenlemesi çalışmalarının startı verildi. Battalgazi Belediyesi ve Devlet Su İşleri’nin etaplar halinde yapımını sürdürdüğü ve 1.etap ıslah çalışmalarının tamamlanmasın ardından Başkan Güder’in talimatıyla harekete geçen Etüt Proje ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yapılacak olan peyzaj çalışmaları ve taş duvar imalatları öncesinde teraslama ve zemin düzeltme çalışmalarına başladı.

PROJE’NİN İÇERİĞİ GÖZ DOLDURUYOR

Battalgazi’yi daha güzel yarınlara hazırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in vizyonel projeleri arasında yer alan ve içerisinde ise Yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, çardaklar, ışık tüneli, çocuk oyun alanları, macera parkı, seyir terası, su değirmeni, squash kortu, kanal üstü yaya köprüsü, şelale, tırmanma duvarı, amfi tiyatro, sosyal tesisler ve araç köprüsünün de yer alması planlanan Derme Deresi Rekreasyon Alanı Projesi, ilçenin güzelliklerine güzellik katarak, insanı ve tabiatıyla göze çarpan Medeniyetin Kalbi Battalgazi’yi daha yaşanabilir bir ilçe hüviyetine kavuşturacak. 

BAŞKAN GÜDER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcıları ve Battalgazi Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte mesai kavramı gözetmeden yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren ekipleri ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Hizmetleriyle Battalgazi’yi her geçen gün daha da ileriye taşıdıklarını belirten Başkan Güder, Derme Deresi Rekreasyon Alanı Projesi’nin çevreyolu altı bölgelerinin gelişimi açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, projeyle ilçenin çehresinin değiştiğine vurgu yaptı.

BAŞKAN GÜDER: “DERME DERESİ PROJEMİZ, ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEDİR”

Battalgazi’nin değerine daha da değer katacak bir proje olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi’miz her geçen gün gelişiyor, güzelleşiyor. Derme deresi projesi, bizim için çok önemli projedir. Bu proje, Belediye Başkanı olmadan öncede bizim hayata geçirmek istediğimiz bir projeydi. Şükürler olsun ki bunu hayata geçirmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Etaplar halinde yaptığımız ve uzun süredir üzerinde çalıştığımız Derme Deresi Rekreasyon projemizin tamamlanan 1.etabında, çevre düzenlemesine çok şükür başladık. Malumunuz bu tür projeler uzun vadeli projelerdir. Geçen hafta yaptığımız yoğun Ankara programlarımız dahilinde Kanalboyu’ndan Eskimalatya’ya kadar yapılacak olan dere ıslahı ve rekreasyon projemiz hakkındaki taleplerimizi, ilgili bakanlarımıza ilettik. Battalgazi’mizin değerine değer katacak ve Malatyalıların uğrak yeri olabilecek bir projeyi hayata geçirdik. Malatya’daki tüm vatandaşlarımızın özellikle tercih edecekleri, her gün aileleri ile güzel zaman geçirebilecekleri ve çocukların enerjilerini harcayabileceği bir projeyi ilçemize kazandırıyoruz. İlçemizin gelişiminin önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Özellikle bu projemiz, bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak ve bölgenin kaderini değiştirecek projelerimizden sadece bir tanesi. İnşallah kısa zaman dilimi içinde çalışmalarımızı tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler