Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu Malatya’da

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi.

Havaalanında Vali Aydın Baruş ve kent protokolü tarafından karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, kentteki programının ilk durağı olan Malatya Valiliğine geçti. Burada Valilik Makamında ziyaret defterini imzalayan Bakan Kasapoğlu, Vali Aydın Baruş'tan Malatya’nın ekonomik, tarımsal ve kentteki bakanlık yatırımlarına dair bilgi aldı.

Bakan Kasapoğlu’nun Büyükşehir Belediye ve Akparti ziyaretlerinin ardından Beydağı Tabiat Parkında Malatya genelinde yapılan yatırımlar için Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi. Ayrıca imza töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’na Büyükşehir Belediyesince “Hemşehrilik Beratı” takdim edildi.

Konuşmaların ardından söz alan Vali Baruş; “Dünya üzerinde güçlü olmak isteyen ülkeler insanına yatırım yapan ülkelerdir. İnsan kaynağına yatırım yapan ülkelerin bir adım önde olduğunu görüyoruz. Gelişmiş ülkelerin gençliğine ve spora yatırım yaptıklarını gözlemliyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sayın Bakanımızın hassasiyetleri neticesinde son yıllarda gençliğimize ve spora yapmış olduğumuz yatırımlar dünyaya örnek olacak nitelikte. Malatya’mız için çok önem arz eden yatırımların protokollerini Sayın Bakanımızın teşrifleriyle imzalayacağız. Bu yatırımlar ile Malatya’nın çocukları, Malatya’nın gençleri Türk Milli Kültürünü, kendi atalarına güç veren değerleri bu gençlik merkezlerinde, kitap kafelerde öğrenecekler ve gelecek de milletlerini yüceltmek için çalışacak çok değerli fertler olacaklar. Bugün protokolü imzalanan spor yatırımları ile birlikte Malatya’mızın sportif alanlarındaki eksiklikleri önemli oranda tamamlanacak. Malatya il merkezimizde 3 noktada spor kompleksleri yapılıyor. İlçelerimizde de kapalı spor salonları, futbol sahaları, oyun alanları ve diğer yatırımlarla birlikte Malatya’mız önümüzdeki bir yıl içerisinde çok önemli tesislere sahip olacak.  Malatya’nın talep ve isteklerine vermiş olduğunuz önem için Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızla bu yatırımların takipçisi olacağız, sahip çıkacağız. Tüm bu yatırımlarda büyük emeği olan Malatya’nın evladı Bakan Yardımcımız İhsan Selim Baydaş ve tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum” dedi.

İmza töreninin ardından ilimizde inşaatları devam eden İnönü Üniversitesi yerleşkesindeki İlhan Akıncı Öğrenci Yurdu, Melekbaba Mahallesindeki Gençlik ve Spor Merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yerleşkesindeki Olimpik Yüzme Havuzunda incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler yetkililerden bilgiler aldı. 

Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Belediyelerini de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu Malatya’dan ayrıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler