Gürkan Yeni Kuyumcular Çarşısında İncelemelerde Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Yeni Kuyumcular Çarşısında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında kuyumcu esnaflarıyla da sohbet eden Başkan Gürkan, esnaflara hayırlı işler diledi. Kuyumcu esnafları ise yeni dükkânlarına kavuşmalarında büyük emeği olan Başkan Gürkan’a teşekkürlerini ilettiler.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Yeni Kuyumcular Çarşısında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında kuyumcu esnaflarıyla da sohbet eden Başkan Gürkan, esnaflara hayırlı işler diledi. Kuyumcu esnafları ise yeni dükkânlarına kavuşmalarında büyük emeği olan Başkan Gürkan’a teşekkürlerini ilettiler. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Malatya’nın şehir merkezinde iş yerleri hasar gören kuyumcu esnafları için, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı altında bulunan otopark, Malatya Yeni Kuyumcular Çarşısına dönüştürüldü.

Yaşanan depremlerden sonra iş yerleri ağır hasar alan Kuyumcu Esnafı yeni dükkânlarına geçtikleri için Başkan Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yeni dükkânlarında işlerine devam eden kuyumcu esnafları, Başkan Gürkan’a teşekkürlerini ifade ederek şu şekilde konuştular:

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, “Depremden sonra çarşımızda yıkıntılar oldu. Durum böyle olunca Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’dan yer talebinde bulunduk. Sonra kuyumcular için burası uygun görüldü. Valilik, Belediyemiz ve Fırat Kalkınma Ajansı ile iş birliği yapılarak, dükkânlarımız yapıldı. Buradaki dükkânları esnaflarımıza kura çekimi ile verdik.” 

Kuyumcu Esnafı Fatih Kahraman, “6 Şubat depremimden sonra kuyumcu esnafımız birçok sıkıntılar yaşadı. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, Sivas Caddesinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nın altındaki otoparkı bizlere önerdi. Bizlerde kuyumcu esnafı olarak burayı inceledik ve olumlu olacağını söyledik. Daha sonra yine Selahattin Başkanımızın destekleri ile Malatya’nın Kuyumcular Çarşısı yeniden inşa edildi. Burada yaklaşık 90 kuyumcu esnafımız var. Dükkânlarımızın altyapısı, kurulumu Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile yapıldı. Esnaflar adına Başkanımıza çok teşekkür ederim. Aktif olarak 70 kuyumcu dükkânımız faaliyet gösteriyor.”  

Kuyumcu Esnafı Suat Barut, “6 Şubat deprem felaketinden dolayı iş yerlerimiz, evlerimiz ağır hasar aldı ama daha sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın katkılarıyla yeni kuyumcu çarşımıza kavuştuk. Kendilerinin bize yeni yer temin etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yerimiz gayet güvenli bir yer.” 

Kuyumcu Esnafı Bekir Karaman “Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a bize yeni bir yer temin ettiği için kendilerine teşekkür ederiz. Deprem süresinde bazı sıkıntılar yaşadık ama yeni, dükkânlarımıza kavuştuk.” 

Kuyumcu Esnafı Ahmet Bülbüloğlu, “Selahattin Başkanıma gönülden teşekkür ediyorum. Kuyumcu esnafına sahip çıktı ve çok güzel bir çarşı yaptı. Allah devletimizden razı olsun. Başkanımızın sayesinde Cumhuriyet meydanının altındaki otoparka kuyumcular çarşısı yapıldı ve esnafımız yeni dükkânlarına yerleşerek, işlerini yapmaya başladı.” 

Kuyumcu Esnafı Gökhan Hoşhanlı, “6 Şubat depreminden sonra dükkânlarımız ağır hasar aldı. Daha sonra yetkililerimizin sayesinde yeni dükkânlarımıza geçtik. Emeği geçen Valimiz Hulusi Şahin’e, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir imkânda bulundular ve tekrardan işlerimize kavuştuk.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler