Gürkandan Malatya Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Vahap Güner, Yönetim Kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonrasında göreve seçilen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve yönetim kurulunu cemiyet binasında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın cemiyetlerine yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, “Malatya Gazeteciler Cemiyeti 1989 yılında rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın destek ve istekleri üzerine rahmetli Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman önderliğinde 11 arkadaş kurmuştuk. Dönemin koşullarında Malatya’da sadece 3 tane yerel gazete vardı ve İstanbul temsilcilerinden oluşuyordu. O gün itibariyle birlikte kuruduğumuz cemiyetimizde bugün 3 arkadaşımız dışında diğerlerinin bir kısmı başkanımızda dâhil olmak üzere vefat ettiler. Rahmetli Turgut Özal’ın Mehmet Buyruk Caddesindeki cemiyetimize tahsisli basın merkezi yapılması planlanan arazimizde o günden bugüne o haliyle kaldı. Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’ın bu konuyla alakalı bizlere sözleri oldu ancak arsa üzerinde bir takım sorunların olduğunu öğrendik. Bu nedenle Sayın Başkanımızın basın merkezi yapma konusundaki gayretlerinin ve çabalarının neticelenmesini bekliyoruz. Malatya’nın bölge basını olarak bu merkeze ihtiyacı var. Malatya’da ki gazetecilerin bir araya gelmesi konusunda da önemli bir iş olacağına inanıyoruz. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye Spor Yazarları Derneğinin Malatya’da şubeleşmesi konusundaki çalışmalarımızı da son aşamaya getirdik. Ayrıca basın mensupları çok sıkıntıları günler yaşıyor. Gazete, televizyon ve radyolarda çalışanların durumlarının iyi olmadığını biliyoruz. Ramazan ayı içerisinde özellikle çalışanlara yönelik bir destek olursa Başkanımıza basın çalışanları adına teşekkür edeceğimizi söylemek istiyorum” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler