Keskin, “Reis; Esnaf Suçlu Değil, Esnaf Borçlu”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı nedeniyle işyeri açık olan esnaflar ile tezgah açan esnafları ziyaret ederek, hem bayramlarını tebrik etti, hem de sorun ve taleplerini dinledi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı nedeniyle işyeri açık olan esnaflar ile tezgah açan esnafları ziyaret ederek, hem bayramlarını tebrik etti, hem de sorun ve taleplerini dinledi.

 

6 Şubat depremlerinden sonra gelinen noktada esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözülmediğini, beklentilerinin ise karşılanmadığını kaydeden MESOB Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  “Reis; esnaf suçlu değil, esnaf borçlu. Biz bu borçları nasıl ödeyeceğiz, bize bu konuda destek veriniz” ifadeleriyle çağrı da bulundu.

 

Keskin’in çağrısı şu şekilde; “Sayın Reis; esnaf suçlu değil, esnaf borçlu. Doğalgazından tutun, elektriğine kadar, elettiğinden tutun vergisine kadar, vergisinden senedine kadar borçlu. Borçlar üst üste bindi, senetler protesto ediliyor, çekler ödenemiyor. Kredi taksitleri üst üste yığıldı. Esnafın evi yok, işyeri yok, sermayesi yok, ayakta duracak hali yok, ailesine götürecek ekmeği yok. Durum bu, vaziyet bu şekilde. Esnafın suçu yok, borcu var. Biz bu borçları nasıl ödeyeceğiz, bize bu konuda destek veriniz. Paramız yok ki borçları ve vergileri ödeyelim. Bizim bu depremler de, yıkıntılardan suçumuz yoktur.”

 

Malatya Çarşısı inşaatına artık başlanılması gerektiğini belirten Keskin, “İlk günden itibaren söyledik, her gün tekrarladık, her hafta hatırlattık, yine söylüyoruz; Malatya’da ticari hayatı ayağa kaldırmadan bu şehri, ayağa kaldıramazsınız. İnsanların karnını doyurmadan mutlu edemezsiniz. Malatya Çarşısı’nın inşaatına bir an önce başlanılmalı.” dedi.

 

Ziyaretlerinde esnaflarla ve vatandaşlarla bayramlaşan Keskin, deprem bölgesinde yaşanan buruk bayramların önümüzdeki yıllarda son bulmasını temenni ederek, “Esnaf ve Sanatkar Camiasının, Malatyalı Hemşehrilerimin, Tüm İslam Aleminin, Kurban Bayramını tebrik ediyor, memleketimizin ve tüm insanlığın doğal ve tabii afetlerden korunmasını, deprem bölgesinin biran önce ayağa kalkmasını  ve depremlerin bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.” şeklinde bayram mesajını verdi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler