Kızılay Başkanı Soylu Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

Türk Kızılayı Malatya Şubesi Başkanı Ramazan Soylu, Malatya’da ve bölgede yardım dağıtmaya devam ettiklerini belirterek vatandaşların yardımlarını Kızılay’a yönlendirmelerini istedi. Kızılay ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine iftar yemeği götürüp yardımları da ulaştırıyor.

Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soulu, Malatya Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kızılay Başkanı Ramazan Soylu’yu Cemiyette ağırlayan MGC Başkanı Vahap Güner “Kızılay yöneticileri hep yanımızda oldular, her fırsatta bizleri ziyaret ediyorlar. Teşekkür ediyoruz, bu kuruluşumuzla hep övünüyoruz. Kızılay Türkiye'nin gurur abidelerinden bir tanesidir. Ama burada Malatya'da Kızılay sadece Kan bulmak, almak bulundurmak için değil, Afetlerde ilk koşan olarak değil. Kızılay bundan sonra Malatya’da devasa yatırımlarıyla ayrıca gururumuz olacak. Kızılay’ın üretim üssü Malatya oluyor, bunu ilimize kazandıranlara şükran borçluyuz.  5 Ayrı Fabrika kuruluyor. Çalışmalarda son aşamaya gelindiğini görüyoruz. Bu konularda özellikle Kızılay'ımızın Ramazan ayında yaptığı çalışmalar bazı yatırımları konusunda da bizleri aydınlatırsa memnun olacağız. Tekrar Başkanımıza ve arkadaşlarına ziyaretleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

            MGC YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLİYORUM

      Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ise "Geçtiğimiz günlerde kongrelerini yaparak yeniden seçilen Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'e ve yeni, yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Hayırlı olsun diyorum. Ramazan ayına girdik. Ben bu vesileyle tüm basın mensuplarımızın, vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bu ayın ülkemize milletimize İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayı Bereket, Rahmet ayı, yardımlaşmanın en üst seviyede olduğu bir ay. Burada insanlarımız bir sürü beklentisi var. Özellikle tüm hayırseverlerimizde, Türk Kızılayı Malatya Şubesi olarak ramazan ayına girmeden önce tüm tedbirleri aldık. Malatya'daki yaşayan vatandaşlarımızı en rahat şekilde geçirmeleri için maddi katkılarımızı sunacağız” diye konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN EVİNE YEMEK GÖTÜRÜLÜYOR” 

Geçtiğimiz yıl yaptığımız iftar programlarında Türkiye de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Soylu “Yine bu yıl Sayın Valimizin, Sayın Büyükşehir Başkanımızla toplanarak Malatya Valiliği Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı olarak iftar programımızı bu yılda gerçekleştireceğiz. Tespit ettiğimiz 65 yaş üstü, yetimler, engelliler ihtiyaç sahibi aileler ve bunların sayılarını belirledik, ilk günden itibaren iftar zamanı yemekleri ulaştırıyoruz. İtarlarını açmalarına yardımcı oluyoruz. Hedefimiz Malatya'da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın iftarda sıcak yemek yemelerini sağlamak. Bu durumda tüm çalışmalarımız devam ediyor. Ben bu birlikteliği sağlayan Sayın Valimize, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü birlikte bir güç oluyoruz. Biz birlikte güçlüyüz ve bu birlikteliği Türkiye de yapan illerden birisiyiz. Özellikle bu iftar programlarıyla ilgili yetkililer Malatya'yı örnek alıyorlar. Özellikle Türk Kızılayı Türkiye'deki illerle görüşerek bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu iftar yemekleri sadece yetmiyor. Hayırseverlerden gelen yardımlara ihtiyacı olan vatandaşlarımız var. Türk Kızılayı olarak maddi ve nakdi olarak planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

YARDIMLARINIZI KIZILAYA VERİN

Türk Kızlayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu şöyle devam etti.

“Özellikle ilçelerimizdedeprem bölgelerimizdeki ailelerimizde yapmış olduğumuz tespitlerle 500 lira bir katkı sağlayacağız. Kızılay kartlarımız var dağıtımı devam edecek. Biz bunları verirken Hayırseverlerimiz ne kadar yardımcı olursa yardımları sağlarlarsa biz daha çok insana ulaşmış olacağız. Bizim vatandaşlardan özellikle isteğimiz durumu iyi olan hayırseverlerimizden tüm yardımlarını Kızılay'a göndermelerini istiyor ve bekliyoruz. Hem nakdi hem ayni yardımları bekliyoruz. Malatya Park AVM de açmış olduğumuz standımız var. Ramazan paketleri hazırlanıyor. Bu paketleri orada bağışçılarımız tarafından alınıp oradaki standımıza teslim ediliyor ve bizde buradan çıkan gıda paketlerimizi hayırseverlerimizin adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Biz vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz en azından bizim oradan bir Ramazan Paketi alıp fakir ailelerin mutfağına girsinler ve oradan hayır dualarını alsınlar diyorum.

BASINIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Basınımıza çok teşekkür ediyorum. Basınımız her zaman bizim arkamızda yaptığımız etkinlikleri haberleri hem Malatya'da hem bölgemizde hem de Türkiye de izlettirecek duruma getirdiler. Böylece Malatya Kızılay şubemiz Marka değere ulaştı. Bu desteklerle yapmış olduğumuz çalışmalarla 2020 yılı değerlendirmesinde genel merkezimiz tarafından şubemiz ödüllendirilmiştir. Biz buradaki başarımızı Malatya Basınına ve hayırseverlerimize borçluyuz.

Kan bağışı konusunda da Basın her zaman yanımızda oldu haberlerimizi yaptı çağrılarımızı kamuoyuna iletti. Ramazan ayında yine kan bağışı için vatandaşlarımızı bekliyoruz. Gelecek durumda olmayanların, ulaşım sıkıntısı yaşayanlar da bizleri arayabilirler. Ekiplerimiz evlerinden alıp kan bağışından sonra tekrar evlerine bırakacaklardır."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler