Vali Baruş “251 Şehit İçin 251 Ünite Kan Bağışı” Kampanyasına Katıldı

Vali Aydın Baruş, 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hain darbe girişiminin yıldönümünde 251 şehit için 251 ünite kan bağışı” kampanyasına katıldı.


İl Emniyet Müdürlüğü organizesinde Malatya Türk Kızılay Şubesi ile birlikte 15 Temmuz anısına İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde 251 Emniyet Personeli kan bağışında bulundu. Kan bağışı programına, Vali Aydın Baruş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya POMEM Müdürü Faruk Nalçacı, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Kızılay Türk Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Umut Yalçın ve emniyet personeli katıldı.

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren yapmış olduğu konuşmasında, “15 Temmuz'da cesareti, ihaneti ve şehadeti her şeyi birlikte yaşadık. Bu anlamda ikinci bir kurtuluş savaşı gibi. Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak şehitlerimizi minnetle şükranla anıyoruz ve Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize minnetlerimizi ifade ediyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz’u Allah bir daha milletimize yaşatmasın” dedi.

“Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı bağışınız milletimize de örnek olacaktır” diyerek sözlerine başlayan Vali Baruş, “İl Emniyet Müdürlüğümüzü böyle bir kampanya düzenledikleri için tebrik ediyorum. Kızılay hastalarımızın kan stokunu temin eden temel kuruluş. O anlamda da özellikle bu pandemi sürecinde bazı zorluklar yaşadık, kan temini noktasında bizlerde en azından 15 Temmuz 2016'da hain darbe kalkışmasına karşı kıyama duran, Türkün yeniden diriliş destanını yazan milletimizin vermiş olduğu 251 şehidimizi de anma, onları rahmetle yâd etmek anlamında, sembolik anlamda bu kan verme kampanyasının düzenlenmesini anlamlı buluyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şimdi biz de bu kampanyaya iştirak edeceğiz ve şehitlerimizi de rahmetle anacağız” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler