Vali Baruş, Çeşitli Etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Vali Aydın Baruş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Malatya Valiliği’nde çalışan kadın memurların Dünya Kadınlar gününü kutladı.

Vali Aydın Baruş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Malatya Valiliği’nde çalışan kadın memurların Dünya Kadınlar gününü kutladı.

 

Valilikte tüm birimleri tek tek gezerek çalışanlar ile sohbet eden Vali Baruş, bürolarda görev yapan kadın memurların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Kadın memurlara  maske ve dezenfektan malzemeleri bulunan hediye paketi ile karanfil takdim eden Vali Aydın Baruş “8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun. Ailenizle ve tüm sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu ve mutlu ömürler dilerim” dedi.

Daha sonra Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Malatya Park AVM’de düzenlenen etkinliğe katılan Vali Baruş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından kurulan stantların açılış töreninin ardından stantları tek tek gezerek görevlilerden bilgiler aldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’in standında beyaz pankart üzerine renkli el baskısı yapan Vali Baruş, 'Kadına Şiddete Hayır' dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü resim öğretmenleri tarafından el emeği göz nuru resimleri inceleyen Vali Baruş, yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ritim saz gurubunun müzik eserlerini dinledi.  

Ayrıca Malatya Kent Konseyi tarafından hazırlanan Kadın ve Yaşam konulu fotoğraf sergisini inceleyen Vali Baruş, sergide emeği geçen kadın sanatçılara teşekkür belgesi takdim etti.    

AVM’ deki programın ardından 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret eden Vali Baruş, vatandaşımıza hizmet için özveri ile çalışan kadın personele maske ve dezenfektan malzemeleri bulunan hediye paketi ile karanfil takdim ederek ‘8 Mart Dünya Kadınlar gününüz’ kutlu olsun. Ailenizle ve tüm sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu ve mutlu ömürler dilerim” dedi.

Son olarak Vali Aydın Baruş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Fetih Tekstil Fabrikası'na giderek fabrikada çalışan kadınların Dünya Kadınlar gününü karanfil ve hediye vererek kutladı. 

İlimiz 2.Organize Sanayi Bölgesinde 1443 çalışan sayısıyla ilimiz istihdamına katkı sağlayan ve 556 bayan çalışanı bulunan Fetih Tekstil Fabrikasını ziyaretinde Vali Aydın Baruş’a Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, 2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Vahap Erdem, STK’lar, Fabrika Müdürü Halil Yıldız ve firma yetkilileri eşlik etti.

Vali Baruş ve beraberindekiler fabrikanın üretim, kesimhane ve son işlemler bölümünü gezerek, çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günlerini kutladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler