Vali Ersin Yazıcı Malatya’da Görevine Başladı

9 Ağustos 2023 tarihli 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Antalya Valisi iken İlimize atanan Vali Ersin Yazıcı Malatya Valiliğindeki görevine başladı.

9 Ağustos 2023 tarihli 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Antalya Valisi iken İlimize atanan Vali Ersin Yazıcı Malatya Valiliğindeki görevine başladı. 

Valilik önünde il protokolü tarafından karşılanan Vali Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Kıymetli hazirun, değerli basın mensupları, sizlerin şahsında, Malatya’yı, Malatya’mızda yaşayan milletimizin her bir ferdini hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.

10 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Malatya Valisi olarak atandım. Tensip ve takdirleriyle Malatya’ya hizmet etme fırsatı sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya teşekkür ediyorum.

Türkiye Yüzyılı vizyonuna yaraşır bir görev dönemi yaşamayı, Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Malatya’da halefi olduğum, Antalya’da selefim olan, çok kıymetli mevkidaşım Hulusi Şahin’e Malatya’ya verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, Antalya’da yeni görevinde başarılar diliyorum. Antalya ve Malatya arasında gerçekleşen tayinlerimizin Antalya ve Malatya kardeşliğini çok daha güçlendirmesini ümit ediyorum.

Kahramanmaraş Pazarcık depremiyle başlayan bir deprem fırtınasına maruz kaldık. Malatya’da, 1237 vatandaşımızı kaybettik. 6444 vatandaşımız ise yaralandı. Rabbim, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Yaralanan bütün afetzedelere ve yaralılarımıza şifa niyaz ediyorum. Binlerce ailemiz halihazırda konteynerlerde yaşıyor. Kalıcı konutların inşası başladı. İlgili kurumlarımız büyük bir azim ve özveriyle vatandaşlarımızı evleriyle buluşturmaya çalışıyor. Afetle mücadele sürecini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi, hükümetimizin üstün gayretleri, milletimizin birlik ve beraberliği, Türkiye’nin dostlarının desteğiyle aştık, Allah’ın izniyle büsbütün aşacağız. “Malatya’yı yeniden kuruyoruz” desek, yeridir.

Bu büyük işi Allah’ın izniyle Malatya’ya ve Türkiye’ye yakışır bir dayanışmayla tamamına erdireceğiz. Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır. Allah çalışanların, hüsnü niyet sahiplerinin, birlik olanların yardımcısıdır. Yeniden başlangıca iğne ucu kadar katkısı olan ve olacak herkese hem teşekkür ediyor, hem de sabırla gayrete davet ediyorum. Malatya’daki görev sürem boyunca, birinci ve en önemli önceliğim, Malatya’nın madden ve manen; deprem yıkıntılarından, tozundan, dumanından, acısından kurtarılması olacak.

Bu hususta en büyük gücümüz; Malatya’dır. Milletimizdir. Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla büyüyen lider ülke Türkiye’dir. Mekân imkândır. Malatya bir imkânlar şehridir. Burası kayısının başkenti. Malatya’nın diğer tarımsal ürünleri de dillere destan. Kaysı güneşinden ışıkları az görülse de öyledir. Adımızın kaynağı bal yurdu. Kirazımız muhteşem. Cevizimiz güzel. Malatya, çalışkan insanların bereketli diyarı. Bu bereketten daha fazla istifade etmeye gayret edeceğiz. Bugün itibarıyla, ihracatımız ithalatımızın yaklaşık 3 katı. İhracatımızı daha da artıracağız. Kültürel ve turistik değerlerimizi dünyayla daha çok buluşturacağız. 

Bu bereketli toprakların sadece kayısısı değil, insanı da eşsiz. Türkiye Cumhuriyeti’ne iki Cumhurbaşkanı yetiştirmiş olmak, Türkiye tarihinde aynı zamanda Malatya’nın izleridir. İki Cumhurbaşkanımızın adıyla faaliyet gösteren iki üniversitemizin akademik ve pratik üretimlerini geliştirmek hedeflerimiz arasında önemli bir yer tutacak.

Ne yapacaksak birlikte yapacağız, bu şehrin bize sunduğu imkânlarla yapacağız. Kayısı başta olmak üzere gıda endüstrisi, turizm endüstrisi ve tekstil endüstrisinin şehir ve insanımız için ürettiği katma değeri birlikte artıracağız. Türkiye vizyonuna uygun olarak üretim, istihdam, ihracat, yatırım imkânlarını el birliğiyle büyüteceğiz. 151 bin 251 öğrencimiz var. Bu öğrenciler, bu pırıl pırıl gençler umudumuz, gücümüz, geleceğimiz…

Onlarla birlikte daha çok okuyacağız. Ulusal başarı düzeyimizi geliştirmek için daha yoğun gayret sarf edeceğiz. Ülkemizin hatta dünyanın geleceğini emanet edecek, nitelikli insan kaynakları yetiştirmeye, bir medeniyet şehri bilinciyle katkı sunacağız. Hem içinden geçtiğimiz olağanüstü şartları aşmak, hem geçmişimiz kadar görkemli bir gelecek kurmak için şehrin bütün sakinlerine, şehir dışında yaşayan bütün Malatyalılara, bütün kurum ve kuruluşlarımıza, okullarımıza, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var. Bir olacak, her iki hedefimiz için birlikte yol alacağız. Bu bir çağrı mıdır? Evet çağrıdır. Malatya’yla doğrudan dolaylı ilişkisi olan herkesi Malatya için el birliğinde görmek istiyoruz. Bu tarihi bir sorumluluktur. İnşallah, bu sorumluluğu hep birlikte ifa edeceğiz. Devletimiz; bütün kurumlarıyla, bütün imkânlarıyla bu süreçte Malatya’nın yanında, kurumlarımız onlarca projeye eş zamanlı devam ediyorlar.

Bu yatırımlarla çok sayıda hedefimize, inşallah çok daha hızlı ulaşacağız. Malatya Valisi olarak bu yeniden başlama sürecinde bir atanmış olarak bulunmayacağım. Bu sürece bir adanmış olarak katkı sunmaya gayret edeceğim. Depremde yıkılan ve inşallah yeni bir dirilişle kavuşacağımız Ulu Camii, Levent Vadisi, Fırat Nehri, Arslantepe, Ticaret Yolları, Malatya Ovası, Orduzu Pınarbaşı, Şiro Çayı…

Yüzlerce değerimizin üzerinde atlas bir örtü gibi serili gök kubbede hoş bir sadâ bırakmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Vatandaşımızın her biri topraklarımızın her bir santimetrekaresi için Bismillah diyerek görevime başlıyorum. Yolumuz, bahtımız açık, Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler