BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alan Barkın Arda Hazar ve Semih Ağdemir’i kabul ederek bir süre görüştü.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alan Barkın Arda Hazar ve Semih Ağdemir’i kabul ederek bir süre görüştü. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, LGS sınavında 500 tam puan alan Barkın Arda Hazar, Semih Ağdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, okul idarecileri ile öğrencilerin ailelerini makamında kabul etti.  

Ziyaret sırasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, “Dört öğrencimiz LGS sınavında 500 tam puan aldı. Bu öğrencilerimizden iki tanesi şehir dışında olduğundan bu ziyarete katılamadı. Öğrencilerimizden LGS sınavında başarılı olan çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Emek veren öğretmenlerimize ve bu süre zarfında destek olan ailelerine çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın katkılarıyla Büyükşehir Belediyemiz tarafından da ücretsiz olarak dağıtılan soru kitapçılıkları ve eğitim konusunda vermiş olduğu destekler öğrencilerimizin başarılarına katkı sağladı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Evlatlarımızın ayağına taş değmesin, yolları bahtları açık olsun” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise öğrencileri başarısından dolayı tebrik ederek, “İl Milli Eğitim Müdürümüz göreve geldikten hemen sonra Malatya’daki eğitim öğretim yapısı hızlı bir şekilde pozitife dönüşmesi noktasında yoğun bir çalışma içerisinde. Bir taraftan okullaşma oranının artırılması, ikili öğretimin azaltılması, normal eğitime geçiş ve sınıf standartlarıyla ilgili hayırsever iş insanların yeni okulların yapılması sürecinin devam ettirilmesi ve yeni okulların yapılması eğitim öğretim standardının Malatya’da yükseltilmesi noktasında büyük gayret gösteriyorlar. 

Kültür Daire Başkanlığımız öğrencilerimize yönelik olarak ek ders anlamında, etüt anlamında gösterilen hazırlıklar noktasında yoğun bir çalışma içerisinde. LGS ve Üniversite Hazırlık içinde soru bankasının artırılması ve test tekniğinin öğrencilerimiz nezdinde daha seri bir şekilde çözümünün kolaylaştırılması anlamında öğrencilerimize deneme sınavları da yaptık. 5 Haziran tarihinde Liseye Geçiş Sınavında dört öğrencimiz soruların tamamını yaparak birinci olmuşlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca çocuklarımızı yetiştiren ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu çocuklar ülkemizin geleceğidir, gelecekteki aydınlığımız ve aydınlık yarınlarımız olacaklardır. Çocuklarımızı ne kadar güzel yetiştirir ne kadar güzel hazırlarsak geleceğimiz o kadar aydınlık olur. Tekrar bütün öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Gürkan başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler