Başkan Çınar Yeşilyurt’a ve Malatya’ya Hizmet Önceliğimiz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanlığını (BİMYAD) ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanlığını (BİMYAD) ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Başkan Çınar’a ziyareti sırasında Belediye Meclis Üyesi Oktay Özevren, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Refik Şekerci ve Nazif Sürücü’nün yanı sıra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Orhan Atak eşlik etti.

BİMYAD Başkanı SelimApohan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Başkanımızın Yeşilyurt’a kattığı değerler, yaptığı hizmetler son derece kıymetli Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Göreve geldiği günden bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış tarihi ve kültürel değerleri bizlerle buluşturdu. Yaşanabilir bir Yeşilyurt için her mahallesine parklar, spor kompleksleri, kütüphaneler yaptırarak Halka Hizmetin Hakk’a Hizmet olduğunu göstermiştir. Sayın Başkanıma ve ekibine bundan sonraki yapacakları ve Yeşilyurt için hayata geçirecekleri projelerde ve çalışmalarda başarını temenni ediyorum. Tekrardan Derneğimizi ziyaretinden dolayı yönetim kurulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

“HİZMET BİNASININ KABA İNŞAATI BİTMEK ÜZERE”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar “Yeşilyurt Hizmet Binası İnşaat ihalesinin 2022 yılında başlanacağını belirterek kaba inşaatın yüzde 70’i tamamlandı kalan yüzde 30’luk kısmı ise 3 ay içerisinde tamamlanacak” dedi.

“BEYLERDERESİ KÖPRÜSÜNE 2 ALTERNATİF YOL GELECEK”

Başkan Çınar ayrıca şuanda Yeşilyurt’un önemli sorunlarından bir tanesi olarak görülen Turgut Özal Viyadüğüne (Beylerderesi Köprüsü) ilişkin olarak “Malatyayı Organize Sanayi Bölgesi ve şehirlerarası trafiğe bağlayan bu köprünün şuanda alternatfi yok ancak bizler Yeşilyurt Belediyesi olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yaptığımı görüşmeler sonrası onay alan projemiz ile 2 alternatif yolun en geç Mart ayında hizmete gireceği müjdesini Malatyalı hemşerilerimize verebiliriz” şeklinde konuştu.

“YEŞİLYURT SİNEMA SEKTÖRÜ İÇİN CAZİP HALE GELDİ”

Başkan Çınar son dönemlerde Yeşilyurt’un Sinema sektörü içinde cazip hale geldiğini bu anlamda ayın 12’sinde gösterime girecek olan “Aşk Yolunda” filminin Galasının 15 Kasım’da Yönetmen ve oyuncu kadrosu ile Malatya’da olacağını söyledi.

“YEŞİLYURT’A VE MALATYA’YA HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”

Tarihi dokuyu güçlü ve kalıcı yatırımlarla gelecek nesillere taşıyacağız diyen Başkan Çınar son olarak “Malatya kültürünün yaşaması adına çalışıyoruz. Sosyal ve Kültürel anlamda Yeşilyurt’a ve Malatya’ya hizmet önceliğimiz. Yeşilyurt’u dışarıda ne kadar tanıtırsak ve turizmi canlandırırsak Malatya’ya ekonomik olarak katkı sağlamış olacağız. Lezzet Caddesinde bulunan Mahmut Çalık-Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, Kahve Konağı, Gastronomi Konağı, Kent Belleği Müzesi, Yeşilyurt Mutfağı, Yeşilyurt Pastanesi, Kayısı Çekirdeği Kahvemiz buraya bir değer katmaktadır. Yine Cezaevi müzemiz aynı şekilde. Bizler geleceğe güvenle bakan bir Yeşilyurt hayali ile çıktığımız yolda dev projeler ile Yeşilyurt’u Malatya’ya, Anadolu’ya, Türkiye’ye ve Dünya’ya açarak Yeşilyurt’u parmak ile gösterilecek bir ilçe yapmak hedefindeyiz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler