Başkan Kaya'dan MHP'nin 52. Kuruluş yıldönümü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanı M.Ali Kaya

Ülkümüzün ve ideallerimizin kuruluşu;Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi olarak 1965’te Alparslan Türkeş ve arkadaşlarının yönetimine geçmesiyle birlikte Türk milliyetçiliği hareketi siyasi faliyetlerine başlamıştır. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi 1969’daki kongresinde Milliyetçi Hareket Partisi adını almıştır. Türk milliyetçiliği daha güçlü bir şekilde türk siyasi hayatına adımını atmıştır.
Malatya Yeşilyurt Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız M.Ali Kaya yaptığı açıklamada; Milliyetçi Hareket Partisi kuruluşuyla birlikte bu ülküye katılan ve ideolojisini benimseyen insanlar ülkücü olarak nitelendirilmiştir. Dokuz ışığın gölgesinde Türkiyemizin içten ve dıştan büyük bir kuşatmaya alındığı ve beka endişesinin toplumun bütün kesimlerince paylaşıldığı bir dönemde,Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli çizgisinin temsil ettiği milliyetçi tavrın yeniden devletin resmi söylemlerine ve politikalarına yansımasından ve kuşatmanın kırılmasında ne kadar işe yaradığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.Vatanın bölünmez bütünlüğü milletimizin refahı ve huzuru için Milliyetçi Hareket bir duvar gibi her zaman bir set olarak durmaya devam edecektir. Türkiye’nin varlığı, birliği,bütünlüğü ve aydınlık yarınları için başlatılan milliyetçi seferberliğin büyük lideri Alparslan Türkeş, millet ve devlet hayatında silinmez izler bırakmış büyük bir dava adamı ve Bilge Kurucu liderimizdir.
ilke,ideallerimiz ve yarınlarımız için Milliyetçi Hareket olarak gençlerimizin eğitimine,yetiştirilmesine ülkümüz ve ideallerimiz adına emek verip Dinini örfünü adetini önemseyen vatan sevgisi ile dolu bir gençlik yetiştirmek boynumuzun borcudur.Merhum Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’in dediği gibi “Milletin büyüklüğüne inanmış idealist bir gençlik yetiştirmeliyiz.”O bütün meselelere Türk milletinin faydasını gözeten perspektiften bakan bir Türk milliyetçisidir.dedi.
Büyük davalar gibi büyük liderler de ölümsüzdür. Başbuğ Türkeş’i ebediyete kadar yaşatacak ve manevi mirası olan fikirleri, idealleri ve Türklük davasına sahip çıkacak olan Ülkücü nesillerin hep var olacaktır.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler