Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında 10 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında 10 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Koç’a rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Başkan Gürkan, “Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Koç’a Allah’tan rahmet dilerim. Memleketin birliği ve beraberliği için şehit olanları rahmetle anıyorum, gazilerimiz ise sağlık ve selamet diliyorum” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Muharrem ayının başta milletimize, ülkemize, tüm insanlığa barış getirmesini temenni ediyorum. Muharrem ayında yapılan ibadetlerin de Cenab-ı Allah nezdine kabulünü niyaz ederim. Bu vesileyle tüm arkadaşlarımın Muharrem ayını tebrik ediyorum” sözlerine yer verdi.

Ayrıca birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Gürkan, “Birlik ve beraberliğimizi bozma noktasında her zaman gafiller olduğu gibi içimizdeki fitne fesat insanlar da vardır. Bu süreç içerisinde provokatörler tarafından ülkemizde bir provokasyon yaratmaya gayret ediliyor. Cem Evlerimize bu hassas zamanlarda saldırma gibi bir cüretkârlığa, bir edep dışı davranışa kalkışıyorlar. Bu saldırıyı nefretle kınadığımızı ve kınayacağımızı ifade etmek istiyorum. Biz bu memlekette birlikte güzeliz” şeklinde konuştu. 

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısında ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından bazı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Bazı gündem maddeleri bir sonraki toplantıya ertelenirken bazı gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi.  

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı II. birleşiminin ise 12 Ağustos 2022 Cuma günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler