Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitimlerine Devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gönüllülük esasına göre oluşturulan (AKUT) arama kurtarma ekibine ileri seviye arama kurtarma eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından olası yangın ve afetlere karşı birlikte hareket ederek daha etkin bir müdahale sağlamak amacıyla Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gönüllülük esasına göre oluşturulan (AKUT) arama kurtarma ekibine ileri seviye arama kurtarma eğitimi verildi.

İleri seviye arama, gelişen sanayi ve üretim sonucunda birçok kimyasal, biyolojik, radyasyon, nükleer tehlikeli maddeler (KBRN) ile deprem gibi konular hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Eğitimlerin olası afetler öncesi, sırası ve sonrasında ihtiyacı olanlara, vatandaşların bilinçli bir şekilde müdahale etmesi noktasında büyük önem arz ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Önlem ve Denetim Şube Müdürü Ömer Çoban, eğitime katılanlara teşekkür etti. 

Çoban, “İlimiz 1 ve 2. derece deprem kuşağında olması ve büyük risk taşıması nedeni ile birçok resmi kurumumuzda, sivil toplum örgütümüzde çalışanlarımız ve vatandaşlarımızdan oluşan gönüllülük esaslı kurtarma ekipleri oluşturulmaktadır. İşte bunlardan birisi olan Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü personel ve öğretmenlerimizden oluşan ( MEBAKUB ) arama kurtarma ekibinin de olası yangın ve afetlere karşı desteğini alarak daha etkin bir müdahale sağlamak amacıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığımız bünyesinde eğitimleri tamamlanmıştır. 

Yapmış olduğumuz eğitimlerde; trafik kazalarına müdahale teknikleri, gelişen sanayi ve üretim sonucunda birçok kimyasal, biyolojik, radyasyon, nükleer tehlikeli maddeler (KBRN), Yanma - yangın bilgisi ve depremlerde arama kurtarma gibi eğitimler teorik ve uygulamalı olarak tam zamanlı yapılmıştır. Yapılan eğitimler düzenli zaman dilimlerinde tekrarlanarak bilgilerin ve uygulamalı makine teçhizat kullanımlarının güncellenmesi sağlanacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce oluşturulan ( MEBAKUB ) gönüllülerinin daha etkin müdahalelere katılabilmeleri ve vatandaşlarımızın yardımına koşabilmeleri için gerekli protokol çalışmaları da başlatılmıştır. Bu bağlamda başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere bu ekibe dâhil olan personel ve öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız. 

Malatya İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak olası afetlerin öncesinde, anında ve sonrasında halkımızın bilinçli bir şekilde müdahale etmesi ve olası felaketlerin önlenmesi için; İtfaiye Dairesi Başkanlığımızca resmi kurumlarımızda, okullarımızda ve özel işyerlerimizde yangın güvenliği eğitimleri, yangın güvenlik önlemleri kontrolleri devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler