Çınar Yavuz Selim Mahallesinde Yapımı Süren Yeni Park Alanını İnceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yavuz Selim mahallesinde sosyal yaşamını hareketlendirecek yeni park alanını inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yavuz Selim mahallesinde sosyal yaşamını hareketlendirecek yeni park alanını inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Park yatırımları ve yeşil alan çalışmalarıyla birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5.17’m2’ye çıkartıp, ilçe genelindeki yeşil alan miktarının ise 1 milyon 708 bin metrekareye yükselten Yeşilyurt Belediyesi TOKİ Yavuz Selim Mahallesinde,  yapımı süren yeni park alanıyla birlikte ilçedeki park sayısı 235 ‘ya çıkarmaya hazırlanıyor.

Malatya’nın yeni yerleşim alanlarından TOKİ bölgesinde Yeşilyurt Belediyesi sınırlarındaki alanlarda ikamet eden vatandaşlara konforlu ve güzel alanlar sunmak için çalışan Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yavuz Selim Mahallesinde atıl vaziyette olan toplam bin 300 metrekarelik alanı çocuk oyun grupları, spor aletleri, aydınlatmalar, oturma grupları ve yeşil alanlarıyla donatıp bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırmak için dört koldan çalışıyor.

Yeşilyurt İlçesindeki 235’ni park alanını Yavuz Selim Mahallesinde hizmete sunacaklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “İlçemizin dört bir tarafını yeni nesil park alanlarıyla donatıyoruz. Ferah, temiz ve düzenli yaşam alanlarımızı sayısını artırmak için başlattığımız hizmet seferberliğimiz kapsamında bu yılı da dolu dolu geçirdik. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz hem yeni park alanlarını hizmete sunarken diğer taraftan mevcut park ve yeşil alanlarımızın eksikliklerini gidererek mahallelerimizdeki yaşam seviyesini daha nitelikli hale getirdi.15 gün önce yapımına başladığımız TOKİ Yavuz Selim Mahallemizdeki yeni park alanımızda çalışmalar ise hız kesmeden devam ediyor. Kentimizin hızla gelişen bölgelerinden Yavuz Selim mahallemizin böylesine güzel bir parka ihtiyacı vardı. Bizlerde mahalle muhtarımız ve mahalle sakinlerimizle istişare ederek gerekli planlamaları yaptık. Atıl vaziyette olan bin 300 metrekarelik alanımızı ferah, düzenli ve konforlu hale getirmek için düğmeye bastık. Çocuk oyun grupları, aydınlatmalar, spor aletleri, yeşil alanlar ve oturma alanlarıyla birlikte burayı ferah ve güzel bir görüntüye kavuşturacağız. Buradaki parkımızla birlikte ilçemizdeki park sayısını 235’ya çıkarmış olacağız. Her yeni bir park kentimize yeni bir hava katıyor, farklı bir güzellik kazandırıyor.” diye konuştu.

Başkan Çınar, Yavuz Selim mahallesine yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini ifade ederken, “Önümüzdeki yıl itibariyle mahallemizin üst tarafında ki bölgelerde yeşil alan ve park çalışmalarına hız vereceğiz. Mahallemizin diğer eksikliklerini çözüme kavuşturmak için gerekli planlamaları yaptık. Yavuz Selim mahallemiz, yapılan ve yeni yapılacak hizmetlerle birlikte vatandaşlarımızın rahat, güvenli ve temiz ortamlarda hayatını sürdürdüğü, yaşam standarttı yüksek bir mahalle hüviyetine kavuşacaktır. Hizmetlerimizin gerçeğe dönüşmesinde desteklerini esirgemeyen mahalle muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. 235’ncI parkımız şimdiden Yeşilyurt’umuza ve Yavuz Selim Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. El birliğiyle, gönül gönülle çalışarak daha başarılı ve daha güzel hizmetleri hemşerilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri de, devam eden park çalışmasından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler