‘Deprem Farkındalık Eğitim’ Programı Düzenlendi

17 Ağustos Marmara Depreminin 23. Yıldönümü nedeniyle Yeşilyurt Belediyesi ile AFAD İl Müdürlüğü tarafından Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde ‘Deprem Farkındalık Eğitimi’ düzenlendi.

17 Ağustos Marmara Depreminin 23. Yıldönümü nedeniyle Yeşilyurt Belediyesi ile AFAD İl Müdürlüğü tarafından Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde ‘Deprem Farkındalık Eğitimi’ düzenlendi.

Türkiye’nin sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olan Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi, 17 Ağustos Marmara Depreminin 23. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen farkındalık programına ev sahipliği yaptı.

Deprem kurtarma çalışmalarında kullanılan malzemelerin tanıtıldığı ve anlatıldığı programa katılan  Çilesiz Aksa Cami Kuran Kursu öğrencilerine teorik ve pratik olarak deprem eğitimi verildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker ve Çilesiz Mahalle Muhtarı Veysel Özfındık’ta eğitim çalışmalarını yerinde takip ederek, çocuklara depremin önemi ve tedbirler üzerine nasihatlerde bulundular. 

Yeşilyurt Belediyesinin Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini hizmete sunarak çok önemli bir hizmet yaptığını ifade eden AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, “ 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde aynı hüznü ve acıyı bir kez daha yaşıyoruz. 17 Ağustos, depremle yaşamayı öğrenmemiz ve gereken tedbirleri almamızı hatırlatan bir tarihtir. Depremle yaşamayı öğrenmek ve gereken tedbirleri almak içinde eğitim hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Yeşilyurt Belediyemizle işbirliği halinde, ülkemizin sayılı afet eğitim merkezlerinden olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyemizde toplumun tüm kesimlerine yönelik depreme hazırlıklı olunması için farkındalık eğitimleri düzenliyoruz. 17 bin 600 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Marmara depreminden çıkardığımız dersleri ve ibretleri hayatımızın merkezine yerleştirmeli ve buna göre hayatımıza yön vermeliyiz. Deprem veya diğer doğal afetlerle mücadele etmek yerine, birlikte yaşamayı öğrenmek içinde toplumda farkındalık oluşturan programlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Böylesine önemli bir afet eğitim merkezini şehrimize kazandırdığı için Yeşilyurt Belediye Başkanımıza şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise depreme karşı her türlü önlemi ve tedbiri almak için eğitim hizmetlerine çok büyük önem verdiklerini söyledi.

“Deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür” sözleriyle konuşmasına başlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi asrın felaketi olarak hafızalarımızda ve kalplerimizde derin yaralar bırakmıştır.23 yıl önce meydana gelmesine rağmen her 17 Ağustos’ta aynı acıyı ve hüznü millet olarak birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin en büyük deprem felaketi olan Marmara Depremi’nde, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve evsiz kalmıştır. Üzerinden yıllar geçse de ne kayıplarımızı unuttuk ne de acılarımız azaldı. Marmara Depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileklerimi iletirken, yaralanan ve sakat kalan hemşehrilerimize de Rabbim’den acil şifalar diliyorum. En büyük temennimiz ve dualarımız, böyle bir felaketin ve acının bir kez daha yaşanmamasıdır.” dedi.

Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde 24 bine yakın vatandaşın eğitim aldığını sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Şu bir gerçek ki; ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle geçmişte acı kayıplar vermemize neden olan depremlerin gelecekte de meydana gelmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu durumda önemli olan ise depreme hazırlıklı olabilmek ve depremle yaşayabilmeyi öğrenmektir. Bizler her koşulda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyız. Geçmişte yaşanan bu büyük acıdan ders çıkararak bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak gerekli tedbirleri almak hepimizin temel görevleri arasında yer almaktadır. Bulunduğumuz coğrafya gereği deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olmamız kaçınılmaz bir gerçektir. Biz de bütün çalışmalarımızı bu bilinçle hayata geçiriyoruz. Kentimizde deprem kuşağında yer aldığı gerçeğini göz önünde bulundurarak, yaşanabilecek bir deprem veya farklı bir doğal afette mal ve can kaybının yaşanmaması için Yeşilyurt Belediyesi olarak ta eğitim hizmetlerine çok büyük önem veriyoruz. Depremin değil, alınmayan önlemlerin büyük acılar yaşattığı ortadadır. Ülkemizin sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyemize düzenlediğimiz teorik ve pratik eğitimlerimizle deprem eğitiminde büyük bir farkındalık oluşturmaktayız. Yaşanabilecek büyük felaketlerden can ve mal kaybı yaşanmadan kurtulabilmek için ‘deprem değil tedbirsizlik öldürür’ anlayışıyla hareket ederek üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmekteyiz. Bölgemizde deprem eğitimi denince ilk akla gelen merkez olan buradaki afet eğitim merkezimizde bugüne kadar 24 bine yakın vatandaşımıza eğitim verdik. Eğitim çalışmalarımız desteklerini esirgemeyen AFAD İl Müdürlüğümüz ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler