Dilek Engüzekliler Cem Evinde Yas-I Matem İftar Programı Düzenledi

Muharrem Ayı vesilesiyle Dilek Engüzekliler Cem ve Kültür Evinde düzenlenen Yas-ı Matem İftar Programında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Farklılıklarımız, en büyük zenginliğimizdir. Yas-ı matem orucu tutan canlarımızın niyetleri kabul, lokmaları makbul, sofraları bereketli olsun.” diye konuştu.

Muharrem Ayı vesilesiyle Dilek Engüzekliler Cem ve Kültür Evinde düzenlenen Yas-ı Matem İftar Programında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Farklılıklarımız, en büyük zenginliğimizdir. Yas-ı matem orucu tutan canlarımızın niyetleri kabul, lokmaları makbul, sofraları bereketli olsun.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Dilek Engüzekliler Cem ve Kültür Evinde düzenlenen Yas-ı Matem İftar Programına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Veysel Işıldar, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Zeynel Abidin Vakfı Genel Başkanı Celal Karaduman, Ali Kapısı Dernek Başkanı Muhsin Topalcengiz, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Şube Başkan Vekili Hüseyin Başıbüyük, Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz, Dilek Mahalle Muhtarı Ali Aslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşelinin okuduğu duanın ardından oruçlar açılırken, yapılan konuşmalarda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Muharrem ayının, Muharrem oruçlarının ve Aşure Günü’nün İslam âlemi ve tüm insanlık için birlik ve beraberliğe, barışa, huzura, refaha ve hayırlara vesile olmasını temenni eden CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan Dede, “ Bizleri bir araya getiren, bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a teşekkür ediyoruz. İnsanlar bilmediğine düşmandır, bu Hz.Ali’nin sözüdür. Birbirimizi tanımamızın yolu da bu tür etkinlikler ve buluşmalardır. Birbirimizi tanımamız, birbirimizi bilmemiz ve birbirimizi kucaklamamız lazım ki ülkenin birliğine, beraberliğine ve geleceğine katkı sağlamış olalım.” şeklinde konuştu.

Toplumsal ruhu ve kimliği güçlendiren bütün değerlerin temelinde sevgi ve hoşgörü olduğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, iftar programına katılanlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Sevgili canlar, gönül erlerimiz ve dedelerimiz, Muharrem ayında sizin gibi güzel insanlarla, değerli kardeşlerimizle aynı sofrayı aynı lokmayı paylaşmak bizim için çok büyük bir onurdur. Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş Veli’nin barış, kardeşlik ve sevgi tohumlarıyla yoğrulmuş bir coğrafyanın insanları olarak bizi biz yapan tüm değerlerimize ve kültürel zenginliklerimize sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Bu özel günler; birbirimizi daha iyi anlamak, birlik ve beraberliğimizi daha üst noktalara taşımak açısından önemli ve anlamlıdır.” diye konuştu. 

“Hacı Bektaş Veli'nin öğüdündeki gibi ‘Bir olmaya, iri olmaya ve diri olmaya’ devam edeceğiz.” sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Çınar, “ Soluduğumuz hava aynı, içtiğimiz su aynı, gittiğimiz yollar aynı, biz biriz, beraberiz ve her zaman kardeş olarak bu güzel vatan topraklarında yaşamaya devam edeceğiz. Bugün buradaki bu samimi, içten ve güzel atmosfer Yeşilyurt’umuzda ki birliktelik atmosferine büyük bir güç katmaktadır. İnşallah ilçemizdeki bu güzel ve örnek sevgi iklimini koruyup muhafaza edeceğiz. Herkesin ve herkesimin belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz yas-ı matem programlarımızla sizlerle birlikte aynı sofraları paylaşmaya devam edeceğiz. Bizim tek amacımız, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin inşallah. Dini, dili ve ırkı ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşadığı Malatya ve Yeşilyurt’umuzdaki bu örnek tabloyu her geçen gün daha da sağlam hale getirip gelecek kuşaklara el birliğiyle taşıyacağız. Farklılıklarımız ise bizim en büyük zenginliğimizdir. Bu farklılıklar bizi daha güçlü hale getiriyor. Bizi biz yapan bütün değerlerimiz sevgi, saygı ve hoşgörü temelinde yükselmektedir. Bizler her türlü görüş ve düşünceye saygılıyız. Bugün yeni Kerbelalar yaşamamak için daha derin ferasete ihtiyacımız vardır. Her türlü kutuplaşmayı bir tarafa bırakarak daha sıkı kenetlenmeliyiz. Aramıza fitne ve fesat sokmak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin inşallah. Barışın, kardeşliğin, birliğin günü olan Muharrem ayının bereket ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.  Sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Cenabı Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin.” diye konuştu.

İl Müftüsü Veysel Işıldar ile Ali Kapısı Derneği Pir Teslim Abdal Cemevi Dedesi Süleyman Sönmez tarafından okunan duanın ardından program sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler