Erkenek Mahallesi’ni Besleyen Kaptajda Çalışmalar Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal bölgelerde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Erkenek Mahallesi’ni besleyen kaptajda kaynak geliştirme ve iyileştirme yapıldı. Çalışmanın ardından kaptajda bulunan su iki katına çıktı artan su, tarımsal sulamaya verildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal bölgelerde çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Erkenek Mahallesi’ni besleyen kaptajda kaynak geliştirme ve iyileştirme yapıldı. Çalışmanın ardından kaptajda bulunan su iki katına çıktı artan su, tarımsal sulamaya verildi. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Doğanşehir İlçesi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Rüstem Çatı ve Erkenek Mahalle Muhtarı Cengiz Yalvaç, kaptajda incelemelerde bulundular.  

Doğanşehir İlçesi Erkenek Mahalle Muhtarı Cengiz Yalvaç, “Mahallemizdeki içme suyu alt yapısı sağlık yönünden de gönül rahatlığıyla içebileceğimiz bir kaynak değildi. Biz bunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert’e ilettik. Burayı bir defa söyledik, programlarına aldılar. En kısa zamanda da burayı Erkenek halkına kazandırdılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Doğanşehir İlçesi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Rüstem Çatı ise, “Büyükşehir olmanın bize farkındalığını yaşatan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert ve ekibine teşekkür ediyorum. Erkenek Mahallemizin içme suyu alt yapısını kaliteli ve sağlıklı hizmete kavuşturarak Büyükşehir olmanın vermiş olduğu imkânlarından bizi faydalandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert ve ekibine şükranlarımızı sunarım” diye konuştu. 

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi 3. Bölge İlçe İşletmeler Şube Müdürü Rıfat Arıca, “Erkenek Mahallemizi besleyen kaptajda kaynak geliştirme ve iyileştirme çalışması yaptık. Suyumuz gayet fazla. Kaptajımızın özelliği alttan gelen suyu önce bir çökertme havuzuna aldık. Çökertme havuzunda da biriktirmeye alıp isale hattımıza verdik. Cazibeyle çalışan bir su. Erkenek Mahallemize hayırlı olsun” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda Malatya’nın tüm bölgelerinde içme suyu altyapısını modern hale getirme ve mevcut kaynak sularının en verimli şekilde vatandaşa ulaştırılması noktasında çalışma yürüttüklerini belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Malatya merkezde biliyorsunuz ikinci Kaptajı bitirdik, üçüncü Kaptajın çalışmalarını yapıyoruz. Biz birçok yerleşim yerinde Kaptaj yapıyoruz, bunlar gözükmüyor. Tüm arkadaşlarımızla birlikte tüm ilçelerdeki Kaptajların yenilenmesi, içerisinde su miktarlarının arttırılması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor.  Kaynak sularının daha sağlıklı bir biçimde halkımıza ulaşmasını sağlıyoruz. Erkenek Kaptajımız gerçekten çok güzel bir Kaptaj haline geldi. Buradaki çalışmadan dolayı su miktarı çok çok arttı ve 2 katına çıktı. Geri kalanı sulamaya veriyoruz. Kaptajın, Erkenek Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada çok ciddi bir sıkıntı vardı, sürekli şikâyet geliyordu.  Ciddi anlamda uzun yıllar idare edecek çok güzel bir Kaptaj hizmete sunuldu.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda dağ taş demeden çalışan tüm ekibime teşekkür ederim” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler