Fırat Edaş Yatırımları İle Köye Dönüşe Enerji Oluyor

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Tunceli’de köy ve kırsal alanlar için planladığı 6 milyon 246 bin TL tutarında gerçekleştireceği yatırımlar ile köye dönüşün enerjisi olmaya hazırlanıyor.

Kaliteli ve kesintisiz enerji arzını Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde müşterilerine en iyi şekilde verme gayretiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Fırat EDAŞ, köy ve kırsal bölgelerinin enerji kalitesini artırmak için kolları sıvadı. 

Köye dönüş kapsamında olası artabilecek enerji ihtiyacını karşılamak ve merkezden kırsala elektrik dağıtım hizmet kalitesinde bütünlük sağlamak amacıyla Fırat EDAŞ, 6 milyon 246 bin TL’lik yatırım ile Tunceli’de Enerji Nakil Hattı (ENH) ve Alçak Gerilim (AG) olmak üzere toplam 563 direk üzerinde 30 km uzunluğundaki hattın tesis çalışmalarına başlıyor. 

ÖMER KANDEMİR: “KÖY VE KIRSAL HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK”

Bölgenin gelişimine katkı sağlayacak yatırım çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Fırat EDAŞ Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir; 30 km uzunluğunda tesis edilecek projenin 18 km’lik kısmını ENH, 12 km’lik kısmını ise AG hattın oluşturacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “6 milyon 246 bin TL büyüklüğündeki yatırım dahilinde AG için 2 milyon 990 bin TL’lik bir harcama yapılırken, ENH için 3 milyon 255 bin TL büyüklüğünde önemli bir harcama yapılacak.” Yatırım çalışmasının tamamlanması halinde sadece bölgenin enerji arzı kalitesini artırmakla kalmayacağını hatırlatan Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir, dolaylı olarak köy ve kırsal yaşamı da kolaylaştıracağını sözlerine ekledi. 

Yapılacak yatırımın önemli bir parçasını oluşturan Hozat ilçesinde Fırat EDAŞ; proje kapsamında Karaçavuş Köyü’ne bağlı Karsen Mezrası, Kalecik Köyü’ne bağlı Karataş Mezrası ve Sarısaltık Köyü’ne bağlı Akören Mezrası için ENH ve AG toplamında 3 milyon 61 bin TL tutarındaki yatırım ile 16,3 km uzunluğundaki hattın tesisini gerçekleştirecek. Özellikle kış aylarında mevsimsel zorlukları ve engebeli coğrafyası ile dikkat çeken Ovacık ilçesinde ise Çayüstü Köyü’nde ENH ve AG toplamında yaklaşık 737 bin 355 TL tutarında yapılacak harcama ile 3,5 km uzunluğunda hat tesis edilecek. AG ve ENH toplamında 6,7 km uzunluğa sahip 1 milyon 653 bin 618 TL’lik harcama ile Merkeze bağlı Çıralı Köyü’nün Bor Mezrası için yeni hat tesis edilecek. Nazımiye ilçesi özelinde Büyükyurt Köyü’ne bağlı Yakacık Mezrası için ENH ve AG toplamında da yaklaşık 794 bin TL’lik harcama ile 3,75 km uzunluğunda hattın tesisi de gerçekleştirilecek.

37 bin 365 kilometrekare alana sahip dağıtım bölgesinde 1 milyondan fazla müşterisine elektrik dağıtım hizmeti veren Fırat EDAŞ, kaliteli ve kesintisiz enerji arzı noktasında bölgenin gelişimine katkı sağlayacak yatırımların artarak devam edeceğine işaret etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler