Gürkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Programına Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle 1. Haydar Karaduman Gazetecilik, Hizmet ve Tanıtım Ödül Töreninde gazetecilerle bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle 1. Haydar Karaduman Gazetecilik, Hizmet ve Tanıtım Ödül Töreninde gazetecilerle bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Küresel Gazeteciler Konseyi ve Malatya Araştırmaları Derneği bir program düzenledi. Malatya’dan ve il dışından birçok gazetecinin bir araya geldiği programa katılan Başkan Gürkan, toplumdaki gazetecilerin tarafsız ve objektif olmadığı zaman toplumun sağlık düzeninin bozulacağını ifade etti.

Programın açılış konuşmalarını yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, “ Malatya Gazeteciler Cemiyetini bir gurup arkadaşıyla birlikte Haydar Karaduman 1989 yılında kurdu. Haydar Karaduman başkanımız her zaman şunu söylüyordu; Malatya’da çalışan siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız, yatırımcı kuruluş müdürlerinin başarılı hizmetler yaptıklarını ve bu başarılı hizmetleri yaparken de önce kendi illerinde takdir edilmeleri gerektiğini bununda cemiyetlere düştüğünü ifade etmişti. Bu nedenle bizde genç arkadaşlarımızın fikirleriyle birlikte 1. Haydar Karaduman Hizmet, Gazetecilik ve Tanıtım Ödülü olmak üzere üç dalda gazeteciler tarafından belirlenen isimlere ödül takdim edeceğiz. Malatya Gazeteciler Cemiyeti bugünlere gelmişse bunun yine en büyük destekleri kamu, belediyelerimiz, STK’larımız ve toplumdaki değerli bireylerdir” dedi.

Toplumun duyu organlarının gazeteciler olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Malatya’da gazetecilerin sayısal olarak çok olması, gazetelerin, internet medyasının, televizyonların ve radyoların sayısal anlamda çok olması Malatya’nın basın anlamında zenginliğinin göstergesidir. Gazeteciliği önemli buluyoruz. İnsanın duyu organları vardır. Bunlar insanı yönlendirir. Toplumun duyu organları da gazetecilerdir. Toplumdaki gazetecilerimiz tarafsız ve objektif olmadığı zaman toplumun sağlık düzeni bozulur. Bu anlamda gazetecilerin yapmış olduğu görevin kamusal bir görev olduğunu ifade ediyorum. Haydar Karaduman’ı da rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Haydar Karaduman’ın güzel bir sözü vardı. Biz gazetecileriz. Yerel basının sorunları çok büyük dedi. Sorumluluklarımız sorunlarımızın çok önündedir derdi. Yani bir gazetecinin sorumluluklarını sorunlarının önünde tutulması çok önemlidir. Haydar Karaduman adına düzenlenen programa katılmaktan dolayı onur duyuyorum. Dünyalarını değiştiren bütün gazetecilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hayatta olan gazetecilerimize de sağlıkla, aileleriyle hayırlı görevler diliyorum” diye konuştu.

Gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Battalgazi Belediye Başkanı olduğu dönemde başlatılan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tescil edilerek UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen Arslantepe Höyüğü’ne sağladığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler