Hak-İş Genel Başkanı Arslan’dan Başkan Gürkan’a Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Kurucu ve Onursal Başkanı 22-23. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ile beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Kurucu ve Onursal Başkanı 22-23. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ile beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü. 

Gürkan: Toplu İş Sözleşmemizin resmi protokolünü icra edeceğiz

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hizmet İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı’nı Malatya’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Gürkan ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz faaliyetlerde HAK-İŞ Başkanımız Mahmut Bey ve Onursal Başkanımız Hüseyin Bey her zaman yanımızda olmuşlardır. Başkanlarımızın şahsında şube başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum. Hüseyin Bey hem Yerel Yönetimler Başkanlığımızı hem de Partimizin kuruculuğunu yaptı. Ayrıca Ankara’daki iş ve işlemlerimizde bürokratik anlamda hizmet noktasındaki taleplerimizde her zaman bizlere öncülük etmiş yanımızda olmuştur. 

Büyükşehir Belediyesi olarak Sendikamız ile yapmış olduğumuz sözleşmenin resmi protokolünü icra edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz bu protokol imza töreni nedeniyle değerli başkanlarımız ilimizi ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Arslan: Gerçekten örnek bir toplu iş sözleşmesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ilgilerinden dolayı teşekkür eden HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve heyetine teşekkür ediyorum. Gerçekten örnek bir toplu iş sözleşmesi yapıldı. Başkanımız büyük bir fedakârlık göstererek belediyemizin şartlarını zorlayarak binlerce çalışanın hem duasını hem de tebriklerini hak ediyor. Toplu iş sözleşmeleri karşılıklı anlayış, hoşgörü ile birbirimizi anlayarak ve destek olarak çalışanlarımızı mutlu edecek şekilde bir yöntem geliştirildi. Bunun mimarı Sayın Belediye Başkanımız. Herhangi bir kriz yaşanmadan, olumsuzluk yaşanmadan toplu iş görüşmeleri tamamlandı. Malatya bunu hak ediyor. Malatya’da yeni bir dönemin, yeni bir yaklaşımın, yeni bir bakış açısının da mimarı Sayın Başkan. Bu ülkenin ortak değerleri etrafında birleşen böyle bir yaklaşım hem Malatya için hem Türkiye içen hem de bizler için Belediye Başkanlığının ötesinde burada liderlik yapıyor. Bu liderliğinin şehrimize de nasıl yansıdığını görüyoruz. Her gelişimiz Malatya’daki değişimin, iyileşmenin göstergesi olarak görmekteyiz. Toplu iş sözleşmesinin usulünü yerine getiriyoruz. Sayın Başkanımıza toplu iş sözleşmesindeki katkıları, destekleri için teşekkür ediyorum. Her zaman bu gayretini, çabasını destekleyeceğiz. Samimiyeti, hoşgörüyü, birlikte çalışma iradesini devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. 

Tanrıverdi: Böyle anlamlı bir güne şahitlik etmek üzere buradayım

Hizmet İş Kurucu ve Onursal Başkanı 22-23. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise, “Bundan 15 gün önce Sayın Başkanımızın davetlisi olarak Malatya’da bulunuyordum. Güneşin Altın Yumurtası Kayısı Festivaline iştirak ettik. Son Başbakanımız Partimizin Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım Beyle beraber buradaydık. Çok güzel bir şölen izledik. Kayısının dünyaya tanıtımında katkımız olsun düşüncesiyle buraya teşrif etmiştik. Bugünde Malatya Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını toplu iş sözleşmeleriyle alacakları haklarının imza törenine katılacağız. Böyle anlamlı bir güne şahitlik etmek üzere onur konuğu olarak buradayım. Taraflara şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. İşçi kardeşlerimizin kazançlarını helal lokma olarak yemelerini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlerin ortağı işçi kardeşlerimizdir. İnşallah el birliğiyle Malatya’ya daha güzel hizmetler gelecek. Bir ülkenin gelişmişliğini görmek için yerel hizmetlere bakmamız gerekiyor. Değerli Belediye Başkanımız Selahattin Beyin önemli gayretlerini, işçi kardeşlerimizin önemli gayretlerinin olduğunu biliyoruz. İnşallah bu toplu iş sözleşmesi sonrasında daha da heyecanlı bir şekilde çalışacaklarını, Malatyalılara daha güzel hizmetlerin sağlanacağına inanıyorum” dedi. 

Geleri: Sayın Başkanımız işçi arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmedi

Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirerek Toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. “Toplu İş Sözleşmemizde Sayın Başkanımızın işçi arkadaşlarımızın alın terini, emeğini sonuna kadar verdiğine inanıyorum. Türkiye’de ve Büyükşehir içerisinde tarihi bir toplu sözleşme oldu. Sayın Başkanımız göreve geldiği günden itibaren ekonomik sıkıntılara rağmen işçi arkadaşlarımızın her türlü hak ve hukuklarını koruma noktasında hiçbir zaman sıkıntı yaşatmadı. Sayın Başkanımız her zaman işçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmeyeceğini ifade ediyordu. Toplu İş Sözleşmemizle de Sayın Başkanımız işçi arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmedi. Yaklaşık 5 bin işçi arkadaşımız adına Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Genel Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Toplu İş Sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Başkan Gürkan konuşmaların ardından HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi’ye kayısı ve Arslan figürlü heykel hediye etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler