İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladığı 44 projenin tanıtımı İl Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programla yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladığı 44 projenin tanıtımı İl Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programla yapıldı.

Programa Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, İl Müftüsü Veysel Işıldar, 13 ilçenin Milli Eğitim Müdürleri, il merkezinde ve ilçelerde görev yapan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, katılımcılara “Eğitimde Biz” sloganıyla hayata geçirilecek olan projelerin tanıtım filmi izletildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Koordinatörü Burak Gür, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde yapılması planlanan;

“Yabancı Dil Seferberliği, Matematik Seferberliği, Model United Nations Malatya, Speaking Club, Öğretmenimle Geleceğe, Öğrenmek Seninle Güzel, Mesleğimde İyiyim Çünkü Meslek Liseliyim, Malatya Öğretmen Akademileri, AB Erasmus Projeleri, TÜBİTAK Projeleri, eTwinning Geleneklerimi Öğreniyor Değerlerimle Büyüyorum, eTwinning Metapratik, eTwinning Ortaokullarda Permakültür Farkındalığı, eTwinning Duvarsız Okul” projeleri hakkında kısa bilgilendirme yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Şahin yaptığı konuşmada; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimimiz önemli bir çalışma yaptılar. AR-GE birimi eğitim öğretim sezonunun başında yapacağı projeleri belli bir sistematikte, belli bir düzende bu toplantı ile sizlerle paylaşıyor, yapacağı işi tanımlıyor, içeriğini ifade ediyor ve paydaşlarla bunu yapmak istiyor. Bu çok bilimsel ve çok metodolojik bir yaklaşım. Proje yapmış olmak için proje yapmamalıyız. Projeyi belli bir sistematikte, bazı hususlarda geri kalmışsak onları takviye etmek için ve belli bir takvimde yapmamız lazım” dedi. 

 

Yapılan projelerin içeriğinin önemine dikkat çeken Vali Şahin; “Yabancı dil eğitimine ağırlık veren projeler var, Avrupa Birliği projeleri var, bunlar değerli projeler bu hususta yapılan çalışmaları çok önemli buluyorum. Projeler içinde yer alan Öğretmen Akademisi projesi dikkat çekici bir proje çünkü eğiticilerin eğitilmesi konusunda eksikliklerimiz var. Normal şartlarda hizmet içi eğitimlerle bunu tamamlayabiliriz fakat eğitim camiamızın büyüklüğü sebebiyle bu pek de mümkün olmuyor” şeklinde konuştu. 

Okul müdürlerinin bir okulun başarısındaki en önemli faktör olduğunu belirten Vali Şahin “Okul müdürü başarılıysa o okul da başarılı olur ve okul müdürü bunu ancak öğretmenlerle başarabilir. Eğitim ordumuzun ana unsuru öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizle iyi bir iklim yakalandığında başarısız olma şansımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Değerler eğitiminin önemine işaret eden Vali Şahin, “Bilgi her hâlükârda öğreniliyor ama belli bir yaştan sonra değerler eğitimini çok da fazla veremiyorsunuz. Değerler eğitimi belli bir emekle oluşan, aile okul işbirliği ile meydana gelen ve uzun zaman alan bir eğitimdir. Onun için bu hususta çok çaba göstermemiz gerekiyor. Hep beraber hareket edersek eleştirdiğimiz pek çok meseleyi, var olan bir çok sorunu çözebiliriz. Öncelikle sorgulayan, düşünen, akleden bireyler üretmemiz lazım. O yüksek karakteri ve yüksek ahlâkı yakalamamız lazım. İşte böyle bireyler ileride hayatlarında yanlışa düşmezler” dedi.

2022-2023 eğitim yılının Malatya için zor bir yıl olacağına değinen Vali Şahin “Çünkü devam eden okul inşaatları var. Okul müdürlerimizden, idarecilerimizden bu süreci iyi yönetmelerini, bunu velilere iyi anlatmasını istiyorum. Bu süreç tamamlandığında Malatya'nın eğitim altyapısındaki bütün sorunlar da çözülmüş olacaktır. İş yükümüz çok ama bilin ki her zaman eğitim işimizin de, mesaimizin de, en ön sırasındadır. Paramızın da en fazlasını eğitime harcadık harcayacağız. Eğitim ordusu Türkiye'nin en büyük gücüdür bu gücü en iyi şekilde kullanmamız lazım” diyerek sözlerini tamamladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler